Steam’de İlk Defa Düzenlenen “Yılın Oyunları” Ödülünü Kazanacakları Bizzat Siz Seçebilirsiniz!

0
0
0
0
0
Steam, tarihinde ilk defa bu Aralık ayında “Yılın Oyunları” ödülü verecek. Sonbahar İndirimleri ile başlayan adaylık sürecinde adayları ve daha sonra kazananları bizzat oyuncular seçecek!

Her sene birçok dalda olduğu gibi oyun konusunda da ödül organizasyonları olmakta. Ancak dünyanın belki de en büyük oyun platformu olan Steam, şimdiye kadar hiç böyle bir işe kalkışmamıştı. Ancak bu sefer bugün başlayan Sonbahar İndirimleri dönemiyle beraber Steam Ödülleri için adaylık süreci de başladı.

29 Kasım’a kadar Steam hesabınız üzerinden adaylıklar gösterebileceğiniz oyunlar ile Aralık ayında da aday gösterilen oyunlar arasında kazanan için seçim yapacaksınız. Fakat Steam yine farkını ortaya koyarak adaylıkları “Yılın En İyi Aksiyon Oyunu” gibi değil “Sadece 5 Dakika Daha Ödülü” gibi kategoriler ile veriyor.

Oldukça eğlenceli olacak olan Steam Ödüllerinin kategorilerini, açıklamalarını aşağıdan görebilirsiniz. Oyunları aday göstermek için, önce Steam mağazasında arayarak bulun daha sonra "Bu oyunu bir ödül için aday göster" seçeneğini kullanarak oyun için bir kategori seçebilirsiniz:

1- “Zamanın Eskitemediği” Ödülü

Bu ödül oynadığınızda bugün de hâlâ ilk günkü gibi iyi olan oyun içindir. Yeni oyunlar yayınlanmış olabilir ancak önemli değillerdir... Her zaman için bunu oynamak için geri döneceksinizdir.

2- “Ağlamıyorum, Gözüme Bir Şey Kaçtı” Ödülü

Oyunlar eğlencelidir fakat bazı oyunlar bundan fazlasıdır ve size beklemediğiniz bir şekilde dokunur. Bu ödül sizi duygusal açından körelten oyunu kutluyor. Ağlamayı beklemiyordunuz. Plan bu değildi. Fakat yine de ağladınız.

3- “Sadece 5 Dakika Daha” Ödülü

Yarın erken kalkmanız lazım. Biraz uykuya ihtiyacınız var bu yüzden yatağa yatmadan önce bir şeyi daha bitireceksiniz. Sadece tek bir şey daha. Bir tane daha. Kaç olmuş? Saat geçenin iki buçuğu mu? Bu ödül sizi geç saatlere kadar ayakta tutan oyun içindir.

4- “Vay canınaaaaa, dostum!” Ödülü

Bazı oyunlar vardır ki yüzünüzün şekli değişir. Belki sürpriz sonu nedeniyledir. Belki de sadece yirmilik dişlerinizi çektirmişsinizdir. Her hâlükârda bu oyun AKLINIZI BAŞINIZDAN ALMAKTADIR.

5- “Sarılmaya En Çok İhtiyacı Olan Kötü Adam” Ödülü

Bazı insanların sadece sarılmaya ihtiyacı var.

6- “Oyun İçinde Oyun” Ödülü

Kinder Yumurtaları. Fıstık Ezmesi. Jöleli Çörek. Tüm harika şeyler diğer harika şeyler ile doldurulmuş. Muhteşem bir tavuk kovasından dolayı bu ödül, başka bir oyunda gizlenmiş en iyi mini oyunu kutluyor.

7- “Ben Bu Oyunun Ödül Kazanmadan Önce de Güzel Olduğunu Düşünüyordum” Ödülü

Bu unvanın arkasında büyük bir pazarlama makinesi yoktu, ancak buldunuz ve sevdiniz. Sonra arkadaşlarınıza bu konuda söylediniz. Ve sevdiler. Ve şu anda bir ödül kazanmak üzere olan bu küçük oyun... Ama unutmayın: önce onu ilk siz buldunuz.

8- “Bir Çiftlik Hayvanının En İyi Kullanımı” Ödülü

Hayvanlar harikadırlar ve neredeyse her oyun onları içerdiği için güzeldir. Ancak bu oyun bir çiftlik hayvanını en iyi şekilde kullanan oyun oldu.

Bonus- “Her Şeyi Düşünemedik” Ödülü (Kullanıcı Tavsiyesiyle Açılacak Yeni Ödül Kategorileri)

Ödüller için harika fikirler olduğu kadar bir o kadar da oynanacak harika oyunlar var. Bundan dolayı biz de kendi kategori ve adaylarını belirleyecek olan Steam Ödülleri Seçim Komitesi'ne işi bıraktık. Seçim Komitesi'nin kıdemli üyeleri gelen gönderileri inceleyecek ve sağlanmış olan geri bildirimi temel alarak tamamen yeni kategoriler oluşturacak.

Sonuç olarak bizleri oldukça eğlenceli bir oyun ödülleri süreci bekliyor. Tamamen Steam kullanıcılarının elinde olacak bu süreçte, aynı zamanda rozetler kazanmanız da mümkün. Tüm detaylara ise buradan bakabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0