Stephen Hawking: ''İnsanlık Tarihinin En Tehlikeli Dönemindeyiz''

1
1
0
0
0
Açıklamaları ile oldukça önemli konulara parmak basan Stephen Hawking, yine son derece önemli şeyler hakkında insanlığı uyardı.

Donald Trump'ın Amerika başkanı seçilmesinden, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden çıkmasına kadar pek çok yenilik, şimdiden Stephen Hawking gibi birini bile endişelendirmiş durumda. 

Öyle ki Hawking, tüm bu olayların yaşandığı günümüzü, 'insanlık tarihinin en tehlikeli dönemi' olarak adlandırmakta.

The Guardian için fikirlerini belirten Hawking'in söyledikleri şu şekilde:

''Sonuca odaklı olarak iletişim kurmayı, konuşmayı giderek unuttuğumuz günlerdeyiz ve bu günler, bana göre belki de insanlık tarihinde türümüzün beraber çalışması gerektiği en önemli dönemler.

Küresel ısınma, gıda üretimi, giderek artan nüfus, diğer türlerin yavaş yavaş yok olması, salgın hastalıklar ve okyanusların asitlenmesi gibi pek çok tehdit bulunmakta. Bunların hepsini ele aldığımızda, insanlığın gelişimi konusunda tarihin en tehlikeli dönemindeyiz.

Ancak bunu aşabiliriz. Türümüz hakkında oldukça iyimserim fakat Londra'dan Harvard'a, Cambridge'den Hollywood'a kadar, ön planda olan ve bir şeyleri değiştirmeye güçleri yetecek, öncülük edebilecek insanların geçmiş yıllardan ders çıkarması ve her şeyden önce asıl önemli olanın insanlık olduğunu anlaması gerek.

Gezegenimizi yok edebilecek teknolojiye sahibiz ancak hala yok olması durumunda ondan kaçabilecek, kurtulabilecek bir teknolojimiz yok. Belki yüzyıllar sonra yıldızların ortasında insan kolonileri kuracağız ancak şu an sadece bir gezegenimiz var ve onu korumak için birlikte çalışmak zorundayız.''

Evet Hawking'in açıklamaları bu şekilde. Gerçekten de pek çok konuda önemli gelişmelerin yaşandığı ve gezegenimizin artık yavaş yavaş sabrını tüketmeye başladığımız bir dönemdeyiz. Ve bu işin sonunda elimizde kalacak olanın yok olan bir gezegen olacağını da bilmemiz gerekiyor. 

Ancak asıl sorun, Hawking'in dediği gibi bir arada, aynı amaç uğruna, yani gezegenimizi kurtakmak adına birlikte çalışabilir miyiz?

Kaynak : https://www.rt.com/uk/369024-stephen-hawking-trump-brexit/
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0