Telefona Kredi Kartıyla Taksit Yasağının Kalkması Esnafa Yarayacak

0
0
0
0
0
Telefona Kredi Kartıyla Taksit Yasağının Kalkması Esnafa Yarayacak
İzmir Elektronikçiler Odası Başkanı, telefonlara kredi kartıyla taksit yasağının kalkacağının gündeme gelmesinin esnafı sevindirdiğini söyledi.

Bildiğiniz üzere ülkemizde Şubat 2014'ten bu yana tüketicilerin kredi kartıyla telefon alması kısıtlanmış ve cep telefonlarına kredi kartıyla taksit yasağı getirilmişti. Uzun süredir devam eden bu uygulama nedeniyle insanlar telefon almak için operatörler aracılığıyla faturaya ek taksitlere, mikro kredilere ya da senetle telefon almaya başvururken bu yöntemlerden dolayı telefonlar insanlara kredi karıtyla peşin fiyatına taksitle kıyasla daha pahalıya mal oluyor ve esnafın taksitli telefon satmak için pek fazla alternatifi bulunmuyordu.

Ancak Ağustos ayından beri gündeme gelen telefonlarda kredi kartıyla taksit yasağının kaldırılması haberleri gündeme gelirken, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada cep telefonuna taksit uygulamasının bayram sonrasında yürürlüğe girebileceğinin sinyallerini vermişti. İzmir Elektronikçiler Odası Başkanı Ali Üstün'ün söylediğine göre bu karar esnafı oldukça sevindirdi.

DHA'nın haberine göre Üstün, yaptığı açıklamada Canikli tarafından yapılan açıklamanın üyelerini oldukça rahatlattığını belirterek kredi kartıyla telefona taksitin geri gelmesinin esnaf açısından olumlu etkisi olacağını kısaca özetledi.

Kredi kartıyla telefona taksit yasağı ne zaman kalkıyor?

Bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok, ancak bugüne kadar yapılan açıklamaları topladığımızda telefona kredi kartıyla taksit uygulamasının Eylül ayı içerisinde yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor. Öte yandan bu uygulamanın sadece yerli markaların ürünlerinde uygulanabileceği de iddialar arasında ancak bu yönde de bir açıklama henüz yok.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0