Telefonunuzu Kedi Gibi 4 Bacağı Üzerine Düşüren Kılıf

131
10
5
4
2
Eskiden telefon düşürmek bir sorun değildi. Şimdi binlerce lira verip aldığımız göz bebeğimiz olan telefonlarımızı nasıl korusak diye düşünüyoruz. Artık sizin yerinize düşünüp, telefonu boşluğa bıraktığınız anda örümcek gibi açılan bir kılıf var.

Günümüzde anlık sahte kalp krizlerinin en büyük nedeni telefon düşürmek olsa gerek. Hele hele çim ya da yumuşak bir yüzeye değil, çakıl taşına ya da betona düşürmek. Aniden gelen cam sesi ve etrafa saçılan parçaların sesini önceden duymak, belki küçük bir serzenişle olayı daha da dramatik yapmak… 

Almanya’daki Aalen Üniversitesi’nde mühendis olan Philip Frenzel, belki de gördüğünüz en işlevsel kılıflardan birisini tasarladı. Hatta fikriyle dünyanın her yerinden mühendislik öğrencilerinin katıldığı yarışmalarda ödüller aldı. 

Nasıl bir kılıf ürettiğini görmek için aşağıdaki olaya bir göz atın deriz:

Genelde telefonları gerçekten koruyan bir kılıf kullanmak için estetikten ödün vermeniz gerekir. Bu durumda pek çok kullanıcının hoşuna gitmez. Kaçınılmaz olarak ince bir kılıfla korunan telefonlar da düşürüldüğü zaman hasar alırlar. 

Frenzel’in kılıfında ise telefonun serbest düşüşe geçtiğini algılayan sensörler var. Bu sensörler, kılıfın bir sonraki adımda ne yapması gerektiğini milisaniyeler içerisinde belirleyip önlem almakla sorumlular. Frenzel, ilk etapta cihazın etrafında aniden beliren hava yastıkları hayal etti, ancak bu yeniden kullanım için uygun bir fikir değildi. Sonra da kedi gibi dört ayağı üzerine düşen gördüğünüz tasarımı hayata geçirdi.

Kılıfın içinde gizlenen, cihazınızın ön ve arkasında bulunan toplam 8 köşeden çıkan 8 esnek metal bacak ancak bu kadar estetik görünebilirdi. Telefonu düşürüp kaldırdığınızda bu bacakları kolayca içeriye katlayıp bir sonraki minik kalp krizi ataklarınızı bekleyebilirsiniz. Zaten alıştıktan sonra bu heyecandan uzak bir hayatınız olacak. 

Frenzel, geliştirdiği bu kılıfın patentini aldı ve yakında ticari bir markayla sektöre giriş yapacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/27/this-clever-case-pops-open-to-protect-your-phone-when-you-drop-it/
131
10
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
131
10
5
4
2