Tesla Model 3’ün Taklalar Attıktan Sonra Sapasağlam Kaldığı Kaza

40
5
3
1
0
Tesla’nın en ekonomik otomobili olan Model 3, üretiminde firmaya ciddi krizler yaratmasına rağmen son derece kaliteli bir araç olduğunu kanıtladı. Taklalar attığı ve sürücüsünün içinden morluklarla kurtulduğu kazada, aracın kabini hayat kurtardı.

Tesla, günümüzün en gözde elektrikli otomobil üreticilerinden birisi olarak, son aylarda fazlasıyla eleştiri yağmuruna tutuluyor. Üretim aksaklıklarından dolayı geciken siparişler söz konusu olduğu için bu eleştirilerin önemli bir kısmı haklı olsa da Tesla, sağlamlık konusunda ödün vermiyor. 

Üretilen araçlar, her otomobil üreticisinin yaptığı gibi testler sırasında güvenli olduklarını kanıtlasalarda hiçbir şey gerçek hayattaki gibi objektif sonuçlar vermiyor. Bir Reddit kullanıcısı, platform üzerinden paylaştığı Tesla Model 3 fotoğrafıyla, firmanın test sonuçlarının son derece gerçekçi olduğunu savundu. Fotoğrafta ciddi bir kaza geçirmiş Tesla Model 3’ün son hali vardı.

Otobanda seyir halindeyken bir başka araçla çarpışan, ardından bir iki şiddetli bariyer sürtünmesinden sonra ön lastiği koptuğu için, bir bariyere kafa kafaya çarpıp taklalar atan Model 3’ün son hali şöyle:

Tam anlamıyla kabus gibi olan bu kazadan sonra sürücü, çeşitli morarmalar ve bir de hava yastığı sürtünmesinden dolayı yanıkla kazadan sağ kurtuldu. Aracın yolcu kabini, kazanın şiddetine rağmen oldukça sağlam görünüyor. Hatta ön camı kırılmasına rağmen tamamen dağılmamış durumda. Kazada şans etmeninde bir rol oynadığını reddetmek zor olsa da olası bir kabin göçüğü, yolcunun içeride ciddi şekilde yaralanmasına ya da ölmesine neden olabilirdi. 

Her şeye rağmen kazaların gelişim şartları kendilerine özgü olduğu için bu görüntüleri de tam anlamıyla kanıt olarak kullanmak zor. Bu kaza, Tesla’nın son aylardaki otopilot sorunlarını ve çarpışma sonrasında alev alan batarya olaylarını unutmamızı da sağlamıyor. Yine de aracın kabinindeki özel güvenlik önlemlerini ne denli işe yaradıklarını da gösteriyor. 

Elimizdeki en doğru kanıt, Tesla’nın kabin güvenliğinden -üretimde sorun yaşamasına rağmen- ödün vermediği gerçeği. 

Yakında Türkiye faaliyetlerine başlayacak olan Tesla, gelen gümrük vergisi zamlarından sonra, iddialara göre Kocaeli’de bir fabrika açmak istiyor. 
 

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/15/tesla-model-3-rollover-crash/
40
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
40
5
3
1
0