Tesla’nın İstanbul’daki Servis Yeri Belli Oldu

45
4
3
1
1
Elon Musk’ın resmi açıklamalarından sonra bir süredir Tesla’nın Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili gelişmeler ardı ardına geliyor. Kısa bir süre önce İstanbul’daki ofisleri için iş ilanları yayınlayan firma, şimdi de İstanbul’daki servis yerini kesinleştirdi.

Dünyanın en aktif elektrikli otomotiv firmalarından olan Tesla, yaşadığı büyük krizlere rağmen geniş bir pazara açılma hedefini gerçekleştiriyor. Asya ve Avrupa arasındaki önemli bir köprü pazar olan Türkiye’ye yönelik planlarını uygulamaya başlayan Tesla 2018 yılının sonuna kadar resmi olarak ülkemizdeki araç satışlarına başlayacak. 

Bu zamana kadar ülkemizdeki sınırlı sayıdaki Tesla müşterisi, araçlarını yurt dışından getiriyor, servis zamanlarında da yine Türkiye’ye en yakın Tesla noktasının bulunduğu Avusturya’nın Graz kentine gidiyorlardı. Ayrıca bu müşteriler için araçları şart etmek ise başlı başına bir sorundu. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’deki şarj istasyonları haritasını paylaşan Tesla, yıl içinde bu istasyonların tamamlanacağını da doğrulamış oldu.

İstanbul’daki Zorlu Center’da bir satış mağazası açması beklenen Tesla’nın servisine ilişkin lokasyon bilgisi de netleşti. Sözcü’den Fatih Tan’ın haberine göre Tesla’nın Türkiye’deki ilke servisi Merter’de bulunacak. Verilen detaylara göre söz konusu servis, bugüne kadar Borusan Otomotiv bünyesindeki markalara servis hizmeti veren Otomol ile anlaşmaya varıldı. E5 otoyolu üzerinde bulunan Otomol servis merkezi Tesla’nın adresi olacak.

Türkiye faaliyetlerini başlatmak için çalışmalarına son sürat devam eden Tesla’nın yakın zamanda ülkemizdeki fiyat politikasını da açıklamasını bekliyoruz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/tesla-turkiyenin-yeri-belli-oldu-2487475/
45
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
4
3
1
1