Tesla'nın Neredeyse 150 Yıllık İcadı, Drone'ları Havadayken Şarj Etmeye Yarayacak!

0
0
0
0
0
Çağın ötesinde yaşamış müthiş bir dahi olan Nikola Tesla'nın 1894'te icat ettiği şey sayesinde drone'lar, havada hareket halindeyken şarj edilebilecek.

Nikola Tesla'nın nimetlerinde hala yararlanmaya devam ediyoruz. Londra Kraliyet Akademisi'nde görev yapmakta olan araştırmacılar, neredeyse 150 yaşında olan bir sistem sayesinde drone'ları havadayken, kablosuz şekilde şarj etmeyi başardı.

Araştırmacıların bunu başarmasını sağlayan şey; İndüktif kuplaj. Belirli bir frekansta kablosuz güç değişimi sağlamak amacı ile birbirine göre ayarlanmış iki bakır bobin ile oluşturulan sistemin mucidi ise Nikola Tesla. 
Bu sistem sayesinde araştırmacılar drone'ları havada hareket halindeyken şarj edebiliyor. Böylece drone'ların uçuş süresi ciddi seviyelere çıkıyor. Tabi şu an için boyut olarak küçük drone'lara bu sistem uygulanabilmekte ancak zaman içerisinde sistemin daha da geliştirileceğinden eminiz.

 

Tesla bu sistemi 1894 yılında tanıtmıştı. Yıl 2016 ve o sistem, şimdi yeni bir teknolojik gelişmeye öncülük etmemizi sağlıyor. Bir kez daha; teşekkürler Tesla...

Kaynak : https://www.cnet.com/news/scientists-have-figured-out-how-to-charge-your-drone-mid-air/#ftag=CAD590a51e
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0