Tıp ve Teknolojinin Bir Araya Geldiği, Hayat Değiştiren 11 Buluş (Video)

22
9
3
1
1
Teknoloji ve tıp bir arada çalıştığında ortaya harika buluşlar çıkıyor ve hepsi de pek çok insanın hayatını değiştiriyor.

Günümüzde bilim ve teknolojinin sınırları artık kestiremeyeceğimiz kadar silikleşmiş durumda. Hepimiz gelecekte hayata geçirilecek bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ilgili son derece geniş bir hayal gücüne sahibiz ve her şeye ihtimal veriyoruz.

Ancak tüm uçuk projelerin, distopya ve ütopyaların yanında bilim ve teknoloji pek çok konuda halihazırda şahane işlere imza atmış durumda. Özellikle medikal teknolojide yaşanan gelişmeler bu konunun en iyi örnekleri diyebiliriz. Biz de bu başarılı medikal teknoloji buluşlarını sizin için derledik;

iWalk 2.0

Sakatlık yaşayanların, kollarındaki yükü ortadan kaldırıp hareket özgürlüğü sunan iWalk, bir nevi eller serbest 'koltuk değneği'.

The Alair Bronchial Thermoplasty System

Astım ataklarının tedavisinde kullanılan 'The Alair Bronchial Thermoplasty System', hastanın burrnundan içeri girerek kanalların genişlemesine yardımcı olan bir tür cihaz.

Naked Prosthetics

Parmaklarını kaybetmiş hastalar için özel olarak üretilen bu protezler, parmakların neredeyse tüm işlevlerini yerine getirebiliyor ve bunu kullanıcıya minimum yük vererek yapıyor.

MegaVac Mechanical Thrombectomy System

Kan pıhtılarının temizlenmesinde kullanılan bu hassas alet, özellikle damar tıkanıklıkları gibi kritik rahatsızlıklarda doktorlara büyük kolaylık sağlıyor. 

VetiGel

VetiGel, alglerden üretilmiş enteresan bir malzeme ve kanamayı saniyeler içinde durdurabiliyor.

Alconost Tube

Kolesterol ile mücadelede kullanılan bu yeni cihaz sayesinde, damarlardaki yağ doku kazınarak damarların açılması sağlanıyor.

Robotik İlaç

Bu yeni nesil robotik ilaçlar, kana ne zaman karışmaları gerektiğini biliyor ve doğru an gelene kadar vücutta çözünmeden yol alıyor. Sonrasında zaman geldiğinde de çözünerek doğrudan kana karışıyor.

M & D Crutches

Hastaların konforu ve kol-el sağlığı düşünülerek tasarlanan bir diğer koltuk değneği de M & D Crutches.

The "Bridge-Enhanced" ACL Repair

Dizde meydana gelen yırtılmalarda, doğal bir tampın görevi görerek hastayı kendi kanından elde edilen dokularla tedavi eden The "Bridge-Enhanced" ACL Repair, özellikle spor sakatlanmalarında son derece önemli bir tedavi olarak görülüyor.

Dianceht Protezler

Gerçekçi görünümü ile dikkat çeken bu protezler, özellikle parmaklarını kaybetmiş hastaların en çok tercih ettiği protezlerden.

XSTAT

Özellikle kurşun yarası gibi aşırı kan kaybına sebep olan yaralarda kullanılan XSTAT, yarayı saniyeler içinde dolduran süngerlerden oluşuyor ve kanamayı sonlandırıyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/medical-advances-change-lives-2018-6
22
9
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
9
3
1
1