Türk Kardeşlerin Kurduğu Crytek, Çalışanlarına 3 Aydır Maaş Ödeyemiyor

1
0
0
0
0
Türk Kardeşlerin Kurduğu Crytek, Çalışanlarına 3 Aydır Maaş Ödeyemiyor
Cevat, Avni ve Faruk Yerli kardeşlerin 1999 yılında kurduğu oyun şirketi Crytek’in çalışanlarına 3 aydır maaş ödeyemediği ortaya çıktı.

Oyun dünyasındaki gururlarımızdan olan Crytek, ciddi bir krizle karşı karşıya. Söylenenlere artık batma noktasına gelen şirket, çalışanlarına 3 aydır maaş bile ödeyemiyormuş.

Başta Bulgaristan’daki stüdyosu olmak üzere birçok çalışanına maaş ödeyemeyen şirketin 2014 yılındaki krizden daha büyük bir sıkıntı yaşadığı ve neredeyse batma noktasına geldiği belirtiliyor. Hatta kardeşlerden Cevat Yerli’nin uzun zamandır şirkete bile uğramadığı söyleniyor.

Dedikodular alıp başını gidince Yerli kardeşler ortak bir açıklama yaparak sorunun ortadan kaldırıldığını ve çalışanların ödenmeyen maaşlarının yakında hesaplarına aktarılacağını belirtmişler. Şirketin üst düzey yöneticilerinden bu durumla ilgili çalışanlara henüz açıklama yapmamış olması da durumun sanıldığından çok daha vahim olduğunu gösteriyor.

Durumun vehametini aslında şuradan yapılan bir paylaşım çok daha net bir şekilde gösteriyor. Sıkıntısını geniş kitlelere duyurabilmek adına son çareyi Imgur üzerinden paylaşım yapmakta bulan bir Crytek çalışanı, söylendiği gibi 3 ay değil neredeyse 6 aydır kendilerine ödeme yapılmadığını söylüyor. 'Daha önce de uzun süreli maaş ödenmemesi gibi durumlar yaşamıştım ama bu sefer ki çok uzun sürdü' diyen çalışan, birçok arkadaşının yalnızca burada çalışmak için yurt dışından Almanya'ya geldiğini, fakat biriken ödemeler sebebiyle tekrar eve dönmeye cesaret edemediklerini söylüyor. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0