Türk Pilot, Dünyada Bir İlki Başararak Daha Önce Yapılmamış Bir Akrobasi Hareketi Yaptı

440
23
6
4
3
Türk Yıldızları’ndan Pilot Binbaşı Mehmet Kemal Koyunluoğlu, dünya üzerinde daha önce hiç yapılmamış bir akrobasi hareketini gerçekleştirerek tarihe geçti.

Türk pilotlarının becerisi bütün dünya tarafından biliniyor. En becerikli pilotlarımızdan oluşan ve sık sık gökyüzünde yaptıkları muhteşem gösterilerle izleyenleri büyüleyen Türk Yıldızları’ndan Binbaşı Mehmet Kemal Koyunluoğlu, daha önce cesaret edilmemiş bir akrobasi hareketi ile tarihe geçti.

4’lü kol uçuşunda (uçakların yan yana uçtuğu düzen), kanatlar arasında 1 metreden az mesafe bulunduğu durumda yerden 250 metre yukarıda ters uçuş yapan Koyunluoğlu, bu hareketiyle bir ilki gerçekleştirdi ve tarihe geçti.

Türk Hava Kuvvetleri’nin milli takımı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay komutanlığındaki 134. Türk Yıldızları Filosu, Konya 3. Ana Jet Üssü’nde konuşlanmış durumda. Bu yıl 18 yerde 20 gösteri yapması planlanan filo, MAKS-2019 uluslararası havacılık fuarında da yer alacak.

Türk Yıldızları pazar günü Konya’da bir gösteri uçuşu yaptı. Dünya üzerinde 6 süpersonik (ses hızını aşabilen) uçakla gösteri yapan tek ekip olan Türk Yıldızları gösterisine, 9 yıldır ekipte bulunan ve ekibin en tecrübeli ismi Koyunluoğlu’nun hareketi damga vurdu. 4’lü kol uçuşuyla gösteri alanına gelen ekipten 1 numaralı uçağı kullanan pilot, uçağını ters çevirdi ve ters haldeyken gösteri hareketini yapmaya devam etti. Usta pilot dakikalarca ters halde uçuşuna devam etti.

Ters uçuşu düşük irtifalarda yapmak oldukça zor. Bunun sebebi, uçağın ters çevrildiği durumda yeryüzünün görülmesi olarak gösteriliyor. Dakikalarca ters uçan Koyunoğlu bu başarısıyla tarihe geçerken büyük de alkış aldı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/bunu-yapmayi-dunyada-ilk-kez-turk-pilot-basardi-41206901
440
23
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
440
23
6
4
3