Yerli Hacker Filmi Tehdit: Siber Çöküş'ün Fonlaması Çalıntı Kredi Kartıyla Bağış Yapıldığı İçin Sonlandırıldı!

2
1
1
0
0
Yerli Hacker Filmi Tehdit: Siber Çöküş'ün Fonlaması Çalıntı Kredi Kartıyla Bağış Yapıldığı İçin Sonlandırıldı!
Fongogo, Türkiye'nin ilk hacker temalı filmi Tehdit: Siber Çöküş'ün fonlamasını çalıntı kredi kartıyla bağış yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi!

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberimizde Türkiye'nin ilk siber güvenlik dünyasını konu alan filmi Tehdit: Siber Çöküş'ün yeterli kaynak bulamadığı gerekçesiyle destekçilerinden yardım beklediğini ve bu nedenle Fongogo üzerinde bir kampanya başlattığını duyurmuştuk.

Bu haberden birkaç gün sonra Tehdit: Siber Çöküş filminin yapımcıları sosyal medya hesapları üzerinden fonlama süreciyle ilgili üzücü bir haber paylaştı. Söylenene göre Fongogo, çalıntı kredi kartı kullanılarak filme bağış yapıldığı gerekçesiyle filmin fonlamasını sonlandırma kararı aldı. Bu sürece kadar 1.500TL'ye yakın destek toplayan Tehdit: Siber Çöküş filmine bağış yapan kullanıcıların bağşı geri iade edilecek.

Peki neden tek bir ödeme bütün fonun iptal olmasına neden oldu?

Anlaşıldığı üzere filmin kampanya başlattığı Fongogo platformu, çalıntı kredi kartı kullanılarak filme bağış yapıldığına yönelik şikayet aldıkları için filmin kampanyasını tamamen sonlandırdı. İşin ilginç yanı ise filmin yapımcılarının bu konuyla hiçbir şekilde bağlantısı yokken suçsuz yere tüm fonlama iptal edildi. Filmin yapımcıları Fongogo'ya sadece çalıntı kartla yapılan usulsüz ödemenin iptal edilmesi yönündeki talebini iletmiş ancak ne yazık ki Fongogo bu talebi reddetme durumunda kalmış.

Peki şimdi ne olacak?

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Hakan Kadıoğlu'nun açıklamasına göre Tehdit: Siber Çöküş filminin hayata geçirilmesi için sponsorluk arayışları devam edecek. Eğer yeterli sayıda sponsor bulunabilirse Türkiye'nin ilk hacker temalı filmi Tehdit: Siber Çöküş beyaz perdede karşımıza çıkacak.

Biz de filmin ihtiyaç duyduğu maddi desteğe ulaşmasını ve Türkiye'den de siber dünyaya yönelik bir filmin ortaya çıkmasını ümit ediyoruz.

2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0