Turkcell’den Önemli Gelişme: Turkcell'in İzmir Veri Merkezi Bugün Hizmete Sunuldu

35
3
3
1
1
Ülkemizde birçok kişiye iş olanağı sağlayan Turkcell, bugün önemli bir gelişmenin duyurusunu yaptı.

İlk olarak 2016 yılında Gebze ilinde veri merkezini hizmete sunan operatör şirketi, bugün yeni veri merkezini tanıttı. Bir dünya standardı olarak kabul edilen Tier 3 sertifikalarına sahip İzmir Veri Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katılımı ile birlikte açılışı yapıldı.

Toplamda 14 bin 500 metrekare alan içerisine kurulan Turkcell İzmir Veri Merkezi, aynı zamanda yeşil bina ve çevreye uyumlu olduğunu belgeleyen sertifikalara da sahip. Öte yandan yeni merkez, iç donanımın yanı sıra her türlü doğal afete de dayanıklı şekilde tasarlandı. Veri merkezleri yapılaşmasında devam edecek olan şirket, gelecek yıllarda Ankara ve Çorlu’da da yeni veri merkezi yatırımları yapacak.

Şu an 2 veri merkezi için 615 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, önümüzdeki yıllarda planlanan Ankara ve Çorlu merkezleri için de yapacakları yatırımları ele alırlarsa bütçenin 2 milyar TL’ye ulaşacağını ifade etti. 300 kamera ve 7 bin sensöre sahip şekilde yapılaşan İzmir Veri Merkezi, kurumsal müşteri ve sanayi açısından da İzmir’e fayda sağlayacaktır.

35
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
3
3
1
1