Türkiye’de Bitcoin Kullanımına Engel!

8
2
2
0
0
Türkiye’de Bitcoin Kullanımına Engel!
Türkiye’de Bitcoin ile alım satım imkanı sunan tek adres BTCTurk’ün banka hesapları kapatıldı.

Günümüzde birçok ülkenin para biriminden daha değerli olan sanal para birimi Bitcoin, özellikle dijital dünyada yapılan alış ve satış işlemlerinde kullanıcılara çeşitli katkılar sağlıyor.

Sanal para birmi Bitcoin, adı her ne kadar yasadışı işlerle alınsa da yasal bağlamdaki işlerde de kullanılabiliyor. Aynı zamanda bu para birimi bazı kişiler tarafından ticarete geçmeden sadece yatırım olarak da değerlendirilebiliyor.

 Ancak Bitcoin’in üzerindeki olumsuz algı Bitcoin kullanımının ülkemizde önüne geçilmesine neden oldu.

Türkiye’de TL ve Bitcoin alış - satışı üzerine kurulu olan tek Bitcoin borsası BTCTurk’ün banka hesapları kapatıldı. Artık ülkemizdeki tek Bitcoin borası BTCTurk’te ilgili kişiler TL karşılığında Bitcoin alamıyor ancak hala ellerindeki Bitcoin’i TL olarak bozdurabiliyor, yine de bu işlem normalde olduğundan uzun sürüyor.

Hürriyet’in haberine göre BTCTurk’te CTO pozisyonunda görev yapan Emre Kenci, ““Bitcoin kullanılarak dolandırılan kişilerin BTCTurk'ü sorumlu tutması ve şikayetlerde bulunması şirketimizin bankalarca riskli olarak algılanmasına ve hesaplarımızın kapanması sebep olmaktadır. Hem tüketicilerin korunması hem de yasadışı işlemlerin engellenmesi için aldığımız geniş önlemleri bankalar nezdinde anlatmamıza rağmen bu algıyı değiştiremedik. Kanuni hassasiyetimize rağmen böyle bir durumla karşılaştık.” şeklinde açıklamada bulundu.

Ayrıca BTCTurk’ün banka hesaplarının kapatılmasını Bitcoin alışverişinde kullanıcıları merdiven altı yöntemlere itebileceğini belirten Kenci, “BTCTurk Bitcoin Borsası'nın işlemlerine son vermesi Türkiye'de Bitcoin kullanıcılarını merdiven altı yöntemlere itecektir. Bu durumda hem tüketicilerin korunması zorlaşacak hem de işlemlerin takibi neredeyse imkansız hale gelecektir. Bu sebeplerden ötürü BTCTurk'ün hayatına devam edebilmesinin kamuoyunun faydasına olduğunu kanaatindeyiz.” dedi.
 

8
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
0
0