Türkiye'de Sosyal Ağlara Erişilemiyor! Facebook, Twitter ve Youtube Neden Yavaş? (25.08.2016)

0
0
0
0
0
Ülkemizde birçok kullanıcı Facebook, Twitter ve YouTube'a erişim sağlayamıyor!

4 KASIM 2016 SOSYAL AĞ ERİŞİM SIKINTISI

Ülkemizde sık sık çeşitli olaylarda sosyal ağların yasaklanması ya da yavaşlatma uygulanması gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Ancak bu sefer durum biraz daha farklı. Bir süredir çoğu kullanıcı ülkemizde en yoğun kullanılan üç popüler sosyal ağ Facebook, Twitter ve YouTube'a erişim sağlayamıyor.

Daha önce üzücü olaylarla karşılaştığımızda sosyal ağlara erişemediğimizde her ne kadar alışılmış bir durum gibi karşılasak da, henüz resmi kaynaklarca doğrulanmış kritik bir olay yaşanmamasına rağmen tüm servis sağlayıcılarında sosyal ağlara erişim problemi bulunuyor.

Ekşi Sözlük yazarlarına göre son dönemde yaşanan siyasi ve askeri olaylar nedeniyle sosyal ağlara erişim yasağı getirildiği söylenirken, VPN ya da farklı DNS ile internete bağlanan kullanıcılar sosyal ağlara erişebiliyor. Ancak Zenmate gibi bazı VPN uygulamaları da yoğunluktan dolayı yavaşlamış durumda.

Genel olarak sosyal ağlara erişilememesinin 25 Ağustos tarihinde Van'da gerçekleşen patlamayla ilişkili olabileceği de belirtiliyor. Ayrıca bazı kişiler bu durumun siber saldırı ya da yurt dışı çıkışlara yönelik arıza olduğu üzerine dursa da henüz durum netlik kazanmış değil. Konuyla ilgili bir gelişme olduğunda haber üzerinden sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak: https://eksisozluk.com/25-08-2016-sosyal-medya-sitelerine-girilememesi--5177771?a=popular

Güncelleme:

Turkey Blocks (@TurkeyBlocks)'un paylaşımına göre Türkiye'de Twitter, Facebook ve YouTube'a erişimin engellendiği doğrulandı ancak nedeni henüz bilinmiyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0