Türkiye'deki Her 2 Kişiden 1'i Kripto Para Almak İstiyor

18
4
0
0
0
Hollanda menşeli bankacılık şirketi ING Group tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, ülkemizde her iki kişiden biri kripto para sahibi olmayı düşünüyor.

26 Mart ve 6 Nisan tarihleri arasında, içlerinde Türkiye'nin de bulunduğu ABD, Birleşik Krallık, İspanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya ve Romanya gibi ülkeler arasında gerçekleştirilen araştırma oldukça ilginç sonuçları gösteriyor.

Araştırma sonuçlarına göre Amerika'daki anket katılımcılarının yalnızca %8'i kripto paraya sahip. Bununla birlikte %25'lik bir orandaki katılımcı gelecekte kripto para almayı planladığını ifade etti. Avrupa'ya gelince %18 gibi bir oranla Türkiye en çok katılımı gösteren ülke olurken, ülkemizde bulunan %45 oranındaki katılımcı gelecekte kripto para yatırımı yapmayı planladığını söyledi. 

Bitcoin ve kripto paralara dair en çok farkındalıksa %79 oranı ile Avusturalya iken, Avrupa'daki katılımcıların %66'sı, Amerika'daki katılımcıların yüzde %57'si ve Avusturya'daki katılımcıların %70'i kripto para birimlerine aşina olduklarını belirtti. 

18
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
0
0
0