Türkiye’nin İlk Blok Zinciri Hackathon’u İstanbul’da Düzenleniyor

15
5
5
3
0
Ülkemizde ilk kez dev sponsorluklarla hayata geçirilen bir Blok Zinciri hackathon etkinliği düzenleniyor. İstanbul, 29 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında BlockCircus adındaki bu etkinlikle teknoloji dünyasının dikkatlerini üzerine çekecek.

Çağımızın en önemli buluşlarından birisi olan Blok Zinciri teknolojisi, bilginin değerini arttırıyor. Kripto paralar gibi sadece bir ürünü üzerinden bu teknoloji nitelendirmek, teknolojik gelişimin ufkunu daraltıyor. Blok Zinciri, çok daha geniş sektörler kullanılabilecek yeni nesil bir bilgi işlem teknolojisi ve bugüne kadar meydana gelen güvenlik endişelerini de tarihe gömüyor. 

Sektörel anlamda pek çok şirketin ilgi duyduğu bu alanda ürün geliştirmek isteyenler ise genelde muhatap bulmakta zorlanıyorlar. Geliştiricilerle bu teknolojiye yatırım yapmak isteyenlerin bir şekilde bir araya gelmeleri gerekiyor. Bu buluşmalar aynı zamanda geliştiricilerin kendilerini kanıtlamalarını, ödüller kazanmalarını ve sermaye sahipleriyle ve mentorlarla buluşmalarını sağlıyor. 

Yapı Kredi ana sponsorluğunda, IBM ve Uber gibi teknoloji devlerinin de destek verdiği BlockCircus etkinliği İstanbul’da gerçekleştirilecek:

Ülkemizde Blok Zinciri üzerine teknoloji geliştiren kişilerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen bu etkinlik tamamen ücretsiz bir şekilde katılımlarınızı bekliyor. Bugüne kadar 500’dan fazla kişi başvuru yaparak yerini ayırttı bile. 

29 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında başlayacak hackathon, yeni takım arkadaşları edinmek, işi uzmanından öğrenmek, profesyonel deneyimler kazanmak için oldukça ideal bir yer. Ayrıca düzenlenecek yarışmalarda kazanan geliştiriciler, sponsorların üstlendikleri çeşitli ödüllere sahip olma şansı elde edecekler. 

Detaylı bilgi almak ve BlockCircus etkinliğine katılmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://blockcircus.com
15
5
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
5
3
0