38
4
3
2
1

Ülkemizde yolu internet kafelerden geçmiş neredeyse herkes, yazılım geliştirme şirketi "Akınsoft"u tanır. Akınsoft, 20 milyon TL'lik yatırımla, Türkiye'nin ilk insansı robot seri üretimi yapabilen robot fabrikası "Akın Robotics"i kurdu. Biz de hem size bu fabrikada nelerin olduğunu göstermek istedik, hem de Akınsoft'un ve Akın Robotics'in yönetim kurulu başkanı ve baş mühendisi Dr. Özgür Akın ile bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Hem Akın Robotics'in özellikle de günlük hizmet işleri için tasarladığı "Ada" serisi robotlarının yeteneklerini sizinle paylaştığımız videomuzda, hem de aynı zamanda Türkiye'nin ortasında Konya'da bulunan Akın Robotics'in hikayesini de size aktarmaya çalıştık. Koku alma, eklemleri sayesinde uzuvlarıyla karmaşık hareketleri gerçekleştirebilme, insanlarla etkileşime girebilme ve kameralarıyla uzaklık ölçebilme gibi özelliklerini de gördüğümüz Ada serisi robotlar bizi oldukça şaşırttı. 

İşlemcileri dışında neredeyse %100 yerli bir biçimde ülkemizde yapılan bu robotlarla ilgili daha fazla bilgiyi videomuzda bulabilirsiniz. Ayrıca daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için Akın Robotics'in resmi internet sitesine de, buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Peki ülkemizde üretilen bu robotları nasıl buldunuz? Lütfen yorumlarda düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. 

38
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
4
3
2
1