Türkler, Twitter'da En Çok Hangi Emojiyi Kullanıyor?

0
0
0
0
0
Twitter, Dünya Emoji Günü kapsamında ülkelere göre en çok kullanılan emojileri paylaştı.

Emojiler çıktı çıkalı konuşurken cümle kurmak yerine daha çok emojileri kullanmaya başladık. Bunu sosyolojik açıdan değerlendirmek bizim haddimize mi bilmiyorum ama bazen bir emojinin bir cümleye denk geldiği durumlar da olmuyor değil hani. Twitter, bu simgeleri kullanan ülkelere ait bir grafik yayınladı.

Önce dünyada en çok kullanılan 10 emojiyi sıralayan Twitter, daha sonra kendi kategorilerinde en çok kullanılan emojilerin hangileri olduğunu açıkladı. Son olarak da Twitter’ın en çok kullanıldığı ülkelerin olduğu bir şablon paylaşıldı.

 

Şöyle bir göz gezdirdiğimizde Uzak Doğu ülkelerinin hallerinden gayet memnun oldukları görülüyor. Kuzey Amerika ülkelerinde ise durum pek parlak değil. ABD ve Kanada’daki kullanıcılar, en çok üzülen yüz emojisini kullanmışlar. Latin Amerika ülkelerinde yaşayan insanların müziğe olan tutkusu, en çok kullandıkları emojiyle desteklenmiş durumda. 

Avrupa’ya geldiğimizde durumlar tam tersi sayılabilir. Fransa ve İtalya ‘aşk’ ülkesi olduğunu en çok kullandıkları ‘kalp’ emojisiyle kanıtladılar. Türkler olarak ne kadar rahat bir millet olduğumuzu da kullandığımız emojiyle tekrar görmüş oluyoruz :)

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0