Twitch Yeni Video Platformu ile YouTube'a Rakip Oluyor!

0
0
0
0
0
Genelde bu durumun tersine alışmıştık ancak bu sefer Twitch, YouTube'a rakip olmaya hazırlanıyor.

Pek çok oyuncuya önceden çektikleri videoları ya da direkt olarak canlı yayında oynadıkları videoları yayınlayarak iyi-kötü maddi bir gelir elde etmelerini sağlayan Twitch, vites yükseltmeye hazırlanıyor.

Zaman zaman canlı yayın hizmeti konusunda YouTube ile karşı karşıya gelen Twitch, artık tam anlamıyla YouTube'un rakibi olacak. Zira Twitch, kendi video platformunu kuruyor.

Şirkette ürün pazarlama müdürü olarak görev yapan Naoreen McInnis'in resmi Twitch bloglarından birinde açıkladığına göre Twitch artık içerik üreticilerine videolarını kalıcı olarak yükleyebilecekleri yeni bir platform sunacak.

Twitch ve YouTube özellikle içerik üreticilerinin yaptığı ''Let's Play'' türündeki video yayınları konusunda sıkı bir rekabet içerisinde. Hatta YouTube'un sahibi olan Google, zamanında Twitch'in potansiyelini görmüş ve satın almaya çalışmıştı. Ancak Twitch, 970 milyon dolara Amazon'un kanatları altına girmişti.

Twitch'i elinden kaçıran Google ise hali hazırdaki video platformu YouTube'u oyun yayını için biraz daha uygun hale getirmiş ve kendi oyun yayınlama platformunu oluşturmuştu. Tabi YouTube'un bu yeniliğine rağmen oyun yayını konusunda Twitch bir adım önde diyebiliriz.

Hatta bu yeni hamlesi ile Twitch'in pek çok YouTube kullanıcısını kendi platformuna çekme ihtimali de bulunuyor. Bunun sebebi ise Twitch'in video içerik politikası konusunda kullanıcılarına daha esnek ve kısmen daha rahat bir sistem sunuyor olması. Özellikle telif hakları ve reklam verilebilirliğe uygunluk gibi konularda YouTube kullanıcıların gözünün yaşına bakmadan videoları kaldırabiliyor (ya da çevrimdışı moda alıyor). Twitch'te ise bu denli katı kuralların ve keskin çözümlerin olduğu söylenemez. 

Twitch'in yeni video platformu şu an beta aşamasında ve sınırlı sayıda kullanıcılara sunulmuş durumda. Şu an kullanıcılar sürekli geri dönüşler ile platformdaki sorunlar hakkında ya da olması istedikleri özellikler hakkında Twitch'i bilgilendiriyor. Bu bilgiler doğrultusunda da Twith, sürekli olarak platforma yeni bir şeyler ekliyor. Bakalım bu yeni platform ne zaman kullanıma sunulacak.

Kaynak : https://gamerant.com/twitch-video-upload-service/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0