Uber'e Bir Darbe de Google'dan Geldi: Google Haritalar ile Uber İş Birliği Son Buldu

18
9
4
1
0
Google Haritalar ve Uber iş birliği ani bir adımla sonlandırıldı. Google Haritalar üzerinden doğrudan erişim sağlayabildiğimiz Uber'e artık kendi uygulamasından erişim sağlayabileceğiz.

Ocak 2017’de Google ve Uber, Google Haritalar’da harika bir özellik oluşturmak için bir araya geldi. Uber uygulamasına ihtiyaç duymadan, doğrudan Google Haritalar’dan Uber arayabilme, yer ayırtma ve ödeme yapabilme gibi özellikleri kullanabiliyorduk. 18 ay sonra, özellikler kaldırıldı ve Google, yeni bir destek sayfası yayınladı. Yayınlanan sayfada Uber’i Google Haritalar üzerinden doğrudan kullanamayacağımız ve rezervasyon yapamayacağımız bildirildi.

Ortaklaşa kullanım sekmesi hala mevcut, ancak Uber kullanmak istediğinizde sizi direkt uygulamanın kendi sayfasına yönlendiriyor. Uber, Google Haritalar’ın içinde gezintiye çıkıp seyahatinizi tamamlamanıza izin veren tek uygulamaydı. Google ve Uber'in programı sonlandırmaya karar vermelerinin nedeni henüz bilinmemektedir. Belki de yeteri kadar insan bu özelliği kullanmıyordu veya Uber insanların kendi uygulamasını kullanmalarını tercih etti. En kötü ihtimalle, Uber ve Google arasında bilinmeyen problemler vardı.

Kaynak : https://arstechnica.com/gadgets/2018/06/google-maps-removes-uber-integration/
18
9
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
9
4
1
0