Uber, Kurulduğu Günden Bu Yana Taşıdığı Yolcu Sayısını Açıkladı

33
8
3
2
2
Uber, dünyanın farklı noktalarında karşılaştığı protestolara, davalara ve yasaklara rağmen hizmet vermeye devam ediyor ve rakamlar şirketin gayet iyi durumda olduğunu gösteriyor.

Uber, son dönemin hem ülkemizde hem de dünyada en çok konuşulan hizmetlerinden biri. Ancak tüm bu 'konuşulma' durumunun çok da olumlu olduğunu söyleyemeyiz çünkü şirketin başı taksicilerle dertte ve bu yalnızca ülkemiz için böyle değil. İngiltere'de de ciddi sorunlar yaşayan ve davalarla boğuşan uygulama, büyük kayıplar verdi ve bunun en iyi örneği de muhtemelen ülkemizde yasaklı hale gelmiş olmasıdır.

Ancak tüm eleştirilere ve yaşanan olaylara rağmen uygulamanın başarılı ve akla yatkın olduğunu inkar edemeyiz. Konforlu ve güvenli yolculuk konusunda hayli iddialı olan Uber, yeni yaptığı bir açıklamayla başarısını kutladı. Şirket yeni yayınladığı bir yazıda, 10 Haziran günü yapılan hizmetlerden sonra 10 milyar yolculuk hizmeti rakamına ulaştığını bildirdi.

Uber 2010 senesinde kuruldu ancak son iki yılda popülaritesini artırdı diyebiliriz ve bu 10 milyar yolculuğun 5 milyarı, geçtiğimiz 1 sene içerisinde gerçekleşti. Özellikle Amerika'da çok yüksek hizmet rakamlarına ulaşan şirket, ülkemizde de hayli popüler olmuş ancak sonrasında yaşanan pek çok üzücü olayın ardından yasaklanmıştı. Şu an ülkemizde hizmet verirken yakalanan Uber araçlarına ve sürücülerine ceza kesiliyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/24/uber-hits-10-billion-trips/
33
8
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
33
8
3
2
2