Uğrayan Her Müşterisine Üç Kitap Birden Hediye Eden Restoran: Traveler

50
2
2
0
0
Hem güzel ve sıcak bir ortama sahip olan, hem de yemek yedikten sonra ücretsiz olarak 3 tane kitap hediye eden bir restoran düşünün... Hayal gibi dursa da, hayli gerçek.

1970'lerde ABD'nin Connecticut eyaletinde açılan Traveler adlı bir restoran, lezzetli yiyeceklerinin yanı sıra müşterilerine kitap hediye etmesiyle de bilinir hale gelmiş. Restoranın sahibi kitaplara bayılan biriymiş ve evinde binlerce kitap bulunuyormuş. O da başka insanların da kitaplarından faydalanmasını istemiş ve tüm kitaplarını restorana gelen müşterilere hediye olarak dağıtmaya başlamış. 20 yıl boyunca Traveler, bu şekilde devam etmiş.

20 yılın ardından restoran 1993'te el değiştirmiş, fakat gelenek devam ettirilmiş.

İlk başlarda her müşteriye bir kitap hediye edilirken, günümüzde artık üç kitap birden hediye etmeye başlamışlar. Her hafta yaklaşık 3 bin kitap hediye ediliyor.

Kitaplar pek çok kaynaktan elde ediliyormuş: Ucuz kitap pazarlarından, kütüphane kitap satışlarından ve kendi okunmuş kitaplarını getiren müşterilerden...

Restoranın sahipleri, bugüne kadar 2.5 milyondan fazla kitap hediye ettiklerini belirtiyor. Restoranın kitap raflarında her gün 9 bin adet kitap, müşteriler için hazır durumda.

Yolunuz oralara bir gün düşerse, aklınızda bulunsun...

Kaynak : https://www.boredpanda.com/free-books-traveler-restaurant-connecticut/
50
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
50
2
2
0
0