Ünlü E-Ticaret Sitesi Markafoni Kapanıyor!

73
53
16
15
12
Daha önce küçülmeye giderek akıllarda soru işareti bırakan e-ticaret sitesi Markafoni, 30 Haziran itibarıyla faaliyetlerine son veriyor.

Resmi web sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamaya göre ünlü e-ticaret sitesi Markafoni , 30 Haziran 2017’den itibaren faaliyetlerine son vererek kapanacağını bildirdi. 

Daha önceki söylentiler, Markafoni firmasının toplu şekilde işten çıkarma işlemlerine yöneldiği üzerineydi. Bunun ilk etapta küçülmeye gitmeleri üzerine yapılmış bir hamle olduğu düşünülüyordu fakat bugün site üzerinden yapılan açıklama, işlerin hiç de yolunda gitmediğini göstermiş oldu.

Markafoni web sitesi üzerinden resmi açıklamasını yaptı. Açıklamanın tam metni aşağıda bulunmaktadır; 

Bu karara neyin sebep olduğuna dair resmi ağızlardan bir açıklama gelmiş değil. Fakat artık tüm markaların araya bir aracı koymadan satışlarını kendi e-ticaret sahasını güçlendirerek gerçekleştirmesi ve Markafoni’nin inovasyondan uzak kalması, bu durumu tetikleyen etmenler olarak söylenebilir.

Markafoni sektöre nasıl girdi ve nereye geldi?

İlk olarak 2008 yılında karşımıza çıkan Markafoni, e-ticaret sistemine yenilikçi ve hızlı bir giriş gerçekleştirmişti. Siteden alışveriş yapabilmek için alışık olduğumuz üyelik sistemi yerine davetiye sistemi kullanılıyordu. Markafoni, diğer e-ticaret sitelerinden çeşitli markaların ürünlerini uygun fiyat ve kampanyalarla satması ile ayrılarak fark yaratmış ve dikkatleri üzerine çekmişti. 

Markafoni, ülkemizde yakaladığı başarı ile 2009 yılında ilk yabancı yatırımını aldı ve bunu takip eden süreçte yurtdışına açılma süreciyle gelişimini hızlandırdı. Avusturalya'da farklı bir isimle e-ticaret sektöründe yerini aldı. Buun ardından bünyesine kardeş projeleri de dahil ederek büyümesine hızla devam eden Markafoni, hisselerinin önce bir kısmı daha sonra da tamamı Naspers tarafından satın alındı. 

Kaynak : www.markafoni.com
73
53
16
15
12
Emoji İle Tepki Ver
73
53
16
15
12