Ünlü Güvenlik Şirketinin Kurucusu John McAfee’ye Suikast Girişimi!

55
9
8
5
3
McAfee güvenlik yazılımları şirketinin kurucusu ve yöneticisi, kripto para dünyasının en çok tanınan isimlerinden olan John McAfee, bir suikast girişimi atlattı. Hayata son anda tutunan McAfee, iki gün boyunca komada kaldığını açıkladı.

Dünyanın en bilinen teknoloji yatırımcılarından olan, son yılların en tartışmalı buluşu kripto paraları sonuna kadar savunan John McAfee, uzun bir süredir yatırım tavsiyeleri de veriyordu. Mevcut popüler kripto para birimlerinin yanı sıra, piyasaya yeni giren ve henüz borsalarda listelenmeyen kripto paralar olan ICO’lar için de tavsiyeler veren McAfee, geçtiğimiz hafta ICO konusunda artık tavsiye vermeyeceğini iletmişti.  

Bu açıklamasının ardından ABD’nin Kuzey Karolina bölgesinde bir suikast girişimine maruz kalan McAfee, 22 Haziran’da getirildiği ve iki gün boyunca bilinçsiz şekilde gözetim altında tutulduğu Vidant Tıp Merkezi’nde kendisine geldiğini açıkladı.

“Üç günlük yokluğumdan dolayı özür dilerim ama iki gün boyunca Kuzey Carolina'daki Vidant Tıp Merkezi'nde bilinçsizdim ve yeni uyandım. Düşmanlarım, daha önce musallat olduğum bir şeyi yeniden ortaya çıkarttılar. Bununla birlikte, hayal edebileceğiniz herhangi bir kişiden daha zor ölürüm.Geri döndüm."

John McAfee, olması gerekenden daha çok kişiyi rahatsız ettiği teknoloji kariyeri boyunca ilk defa böyle bir durum yaşamadı. 2012 yılında kendisi bir kişinin ölümüyle suçlandı, Guetamala’da yakalandı ve bir süre hapis cezasına çarptırıldı. Kendisinin bölgedeki kartellerle ciddi sorunlar yaşadığı söyleniyordu. Hapishaneden çıktıktan sonra ciddi derecede korumalı bir yaşam geçirmeye devam etti.

Bu saldırı, kripto paralar konusundaki “Artık ICO tavsiyesi vermiyorum” açıklamasının hemen ardından geldi. Dolayısıyla konunun bu açıklamayla ilgili olduğunu düşünmek kolay, yine de McAfee’nin çılgın hayatındaki bir başka sorun da ortaya çıkmış olabilir. 

Geçtiğimiz hafta McAfee’nin ICO’lar konusunda kararlarını etkileyen ABD’nin yetkili kurumu SEC, Ethereum ve Bitcoin’i bir menkul kıymet olarak nitelendiremeyeceğini açıklamıştı. ICO’ların yasadışı faaliyetler göstermek için bir araç olabileceğini söyleyen SEC, McAfee’nin tavsiye vermesini de istememişti. Yine de Bitcoin ve Ethereum hakkındaki açıklamalar, popüler kripto para birimlerine yatırım yapanların içini rahatlattı.

Kaynak : https://usethebitcoin.com/john-mcafee-survives-assassination-attempt/
55
9
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
55
9
8
5
3