USB-C Teknolojisi, Kulaklık Girişlerinin Sonu Olabilir!

0
0
0
0
0
''Gülme komşuna, gelir başına'' demişler. Haklılar da. iPhone'ların kulaklık girişlerinin kaldırılmasını eleştiren Android kullanıcıları bir süre sonra benzer dertten muzdarip olabilir.

Apple, radikal bir karar alarak yeni iPhone'larında 3.5mm kulaklık girişini kaldırmıştı. Apple'ın bu hamlesini destekleyenler kadar ciddi şekilde eleştirenler de oldu. Ancak şimdi benzer durum, yeni nesil Android cihazlarda karşımıza çıkacak gibi.

USB Implementers Forum (USB Uygulayıcılar Forumu) tarafından yayımlanan Audio Device Class 3.0 Şartnamesi'ne göre Orijinal Ürün Üreticileri (OEM) cihazlarına USB-C girişini ekledikleri takdirde 3.5mm kulaklık girişlerini kaldırabilmeleri imkanı sunulmakta.

''USB Type-C üzerinden USB Audio sistemi, orjinal ürün üreticilerine 3.5mm analog ses girişlerini kaldırma ve böylelikle milimetre seviyelerine inen tasarımlı cihazlar üreterek, daha fazla konnektör kullanmak için gerekli yer imkanı sunuyor.

Daha fazla konnektör pek çok yeniliğin kapısını açmak anlamını da taşımakta. Ayrıca suya karşı daha dayanıklı ya da su geçirmezlik seviyesi daha güçlü cihazlar üretmek de mümkün.''

USB-C girişinin cihazlara sunduğu yenilikler göz ardı edilemez. Hatta USB-C üzerinden sağlanacak kulaklık bağlantısı ile dinleyeceğiniz müzik kalitesinin daha üst seviye olacağını da söyleyebiliriz. Ancak bu tarz şeyler muhtemelen çoğu kullanıcının 3.5mm kulaklık girişi kaldırılınca göstereceği tepkiyi bastıramıyor.

Tabi bu durum birkaç ay içinde bütün firmaların USB-C portlara geçiş yaparak kulaklık girişlerini kaldıracağı anlamı taşımıyor. Önümüzde birkaç senelik süreç var diyebiliriz. Ancak Android cihaz üreticilerinin böyle bir karar almadan önce Apple'ın aldığı tepkileri dikkate alarak adım atmaları onların yararına olacaktır.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0