Uyku Uzmanı Anlatıyor: Neden Alarmınızı Ertelememelisiniz?!

0
0
0
0
0
Uyku uzmanı James E. Gangwisch, sabahları alarm çaldığında neden ertelemememiz gerektiği konusunda çarpıcı bilgiler paylaştı.

Columbia University’de yardımcı profesör olan James E. Gangwisch, sabah hepimizin yaptığı bir şeyin yanlış olduğunu açıkladı: Uyandırma alarmını ertelemek. Uyku ve uyku sırasında beynimizde yaşanan değişiklikler konusunda uzman olan Gangwisch, yeterli süre uyumadığımız takdirde beynin gerçekten dinlenmediğini açıkladı.

Gangwisch, bu ilginç bilgiyi şu söylerle açıkladı:

Çoğumuz 8’de uyanacağımız zaman saatimizi 7:30’a kuruyoruz ve son yarım saatlik uykunun keyfini sürerek daha çok dinlendiğimizi sanıyoruz. Ancak beynin uyku mekanizması böyle işlemiyor. Beyin, ancak belirli bir süre uyuduktan sonra kendini dinlendirdiği R.E.M (rapid eye movement) aşamasına geçiş yapıyor. 10’ar, 15’er dakika uyuduğumuzda beynimiz bir türlü bu aşamaya geçemiyor ve sağlıklı olarak dinlenemiyor. Bu nedenle saatimizi 8’e kurmak ve 8’de kalkmak çok daha mantıklı.

Bilim insanı, alarmını odanın en uzak köşesine koyduğunu ve onu kapatmak için kalktığı sırada uykusunun açılmasıyla daha rahat uyandığını da dile getirdi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0