Uzay Siyahı iPhone 7'de Fiziksel Tuş Olmayabilir

0
0
0
0
0
Yayınlanan bir raporda Space Black rengindeki iPhone 7'de fiziksel menü tuşunun olmayacağı söylendi.

Steve Jobs döneminde Apple dünyanın en yaratıcı ve yenilikçi şirketi unvanına sahipken şimdilerde tamamen pazarlama odaklı işleyen şirket politikası nedeniyle yeni iPhone'larda devrimsel yenilikleri bir türlü göremiyoruz. Diğer şirketler gibi yapabildiğinin en iyisi yerine daha iyisini yapan Apple'ın iPhone 7 modelinde yapacağı beklenen değişiklerden biri daha paylaşıldı.

Yayınlanan raporda kullanıcıların yoğun isteği üzerine iPhone 7'de Uzay Siyahı renk seçeneğini geri getireceği ortaya çıkan Apple'ın aynı zamanda bu modelinde fiziksel olarak basılan menü tuşu yerine 3D Touch ile basınca duyarlı bir menü tuşu kullanacağına yer verildi.


NOT: Görsel konsept tasarımdır, cihaza ait gerçek görüntü değildir.

Menü tuşu aynı görünümünü sürdürürken tamamen ekranla bütünleşik şekilde iPhone 7 Uzay Siyahı modelinde karşımıza çıkabilir. Ancak belli bir kesmin seveceği bu yenilik fiziksel tuş kullanmayı seven Apple kullanıcılarından olumsuz tepkiler alacaktır.

Ayrıca renk seçeneğine göre butonların yapısının da değişmesi Apple'ın bugüne kadar yaptığı bir şey olmadığı için raporda yer verilen bu detay pek de olası değil. Yine de Apple'ın böyle bir adım atma ihtimali yayınlanan rapora göre yüksek. Yaklaşık bir ay sonra resmi olarak tanıtılacak iPhone 7 ailesinde fiziksel menü tuşunun kaldırılıp kaldırılmayacağını hep birlikte göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0