Uzay Turizmi 2019 Yılında Başlıyor!

42
8
5
3
0
Bilinmeze olan ilgimiz ve merakımız nedeniyle, her daim en uzaktakine ulaşmaya çalışmışızdır. Şimdi ise yeni bir dönem başlıyor: Uzay Turizmi

Dünyaca ünlü e-ticaret ve bulut bilişim şirketi olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, uzun bir süredir düşlediği bir hayalini gerçekleştirme yolunda ilerliyor. 2019 yılında uzay yolculuğunu başlatacağını ifade eden Bezos’un bu fikri ise henüz netlik kazanmadı. Ancak gerçek olduğunu bir düşünün. Eşyalarınızı toplayıp uzaya çıkmak çok hoş olmaz mıydı?

Bildiğiniz üzere bu fikri ortaya atan ilk kişi Bezos değil. Bunun öncesinde Elon Musk’da SpaceX şirketiyle bu fikri ortaya atmıştı. Blue Origin ile SpaceX’e rakip olarak gelen Bezos, şimdilerde 2019 yılında uzay turizmine başlayacağını ifade ediyor.

Yolculuk şartları, fiyatlandırma, koşullar ve daha birçok konu hala bilinmezliğine korurken, şimdiden bu seyahatin talipleri kuyruğa girdi bile. 2010 yılında bu vaat ile yola çıkan Virgin Galactic’in kurucusu Sir Richard Branson, uçak benzeri bir gemi ile insanlara uzay keyfi sürdürmeyi amaçlamıştı. 250 bin dolara yolcu biletleri satan Branson, sonrasında yaşadığı talihsiz gelişmeler nedeniyle tüm planları iptal etmişti. Bakalım Bezos, sözünde durarak önümüzdeki yıl uzay turizmine başlayabilecek mi?

42
8
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
42
8
5
3
0