Uzaydan Geldiği İddia Edilen Mumyanın Sırrı Çözüldü

168
80
27
20
19
Bundan yaklaşık 15 yıl önce Şili'de bulunan ve o günden beri üzerinde titizlikle çalışılan 15 santimlik mumyanın sırrı çözüldü.

2003 yılından beri devam eden araştırmaların sonucu, büyük bir sırrı değil bir insanlık trajedisini açığa çıkardı. Uzaydan geldiği düşünülen bu minik mumyanın, fakir bir bölgede dünyaya gelmiş 15 haftalık bir cenine ait olduğunu açıklandı.

Araştırmalar neticesinde çocuğun yaklaşık 40 sene önce hayata gözlerini yumduğu ve henüz tanımlanmayan gen bozukluklarına sahip olduğu öğrenildi. Bununla birlikte bu genetik bozuklukların, çocuğun kemiklerinin olağandan fazla büyümesine sebep olduğu ve prematüre bir bebek gibi göründüğü söyleniyor.

Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Garry P. Nolan konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Genleri Şili’de yaşayan Chilote Kızılderililerine benzerlik gösteriyor ve kalıntıların 40 yıldan eski olduğunu düşünmüyorum. Beslenemeyecek kadar kötü bir biçimde doğmuş. Onun durumundaki biri yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınarak tedavi edilebilirdi, ancak numunenin bulunduğu yerde, böyle şeyler mevcut değildi.”

Olayın bilimsel yönünün yanı sıra sosyal bir trajedi olduğunun da altını çizen Nolan, sözlerini şu şekilde tamamlıyor:

"Bu uzaylılar hakkında bir hikaye olarak başlayarak, uluslararası bir olaya dönüştü, gerçekte yaşanan ise bir insanlık trajedisi. Bir kadın garip dış görünüşe sahip bir kız çocuğu doğurdu, belki de onu belli bir yaşa kadar korumaya başardı, ancak, her ne olursa olsun bu çocuk bir eşya gibi satılarak günümüze kadar geldi. Şimdiki bilgiler ışığında bu kalıntıların bir çocuğa, doğum öncesi ya da sonrasında ölen bir kız bebeğe ait olduğunu biliyoruz."

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/uzayli-oldugu-iddia-edilen-mumyanin-sirri-cozuldu,x8ji6nhhI06Xv7w1dhMdxQ/prHdmsWNXE-0aaLAwqgDqA
168
80
27
20
19
Emoji İle Tepki Ver
168
80
27
20
19