Uzaylılar Sadece Gezegenlerde Yaşamıyor Olabilirler!

1
0
0
0
0
Araştırmacılara göre uzaylılar ya da biz insanlar için yeni yaşam yerleri sadece diğer gezegenler değil.

Uzayda yaşam için gerekli ortamı arayan araştırmacılar, her zaman tıpkı bizim Dünyamızın sahip olduğu özelliklere benzer, yani aynı sıcaklıkta, benzer kimyasal yapılarda ve bizim de evrimimizin temelinde yer alan sıvıyı barındıran gezegenlere göz attılar.

Fakat Edinburgh Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yeni bir öneri ile karşımızdalar. Yaşam için elverişli ortam diğer gezegenlerin dışında sönmüş yıldızlarda, cüce gezegenlerde de aranmalı.

Söz konusu bu sönmüş yıldızlar, normal yıldızlar ile aynı özelliklere sahipler. Sadece aktif yıldızlara nazaran bu kahverengi cücelerin kütleleri daha hafif. Fakat bu 'cüceler', Dünya'dakine benzer atmosfer, sıcaklık ve basınç koşullarını barındırabilirler.

Araştırma ekibine göre, Dünya dışında yaşam arayan biz insanlar için bu kahverengi cüceler yeni bir ev olabileceği gibi uzaylılar da bu kahverengi cüceler üzerinde yaşıyor, hatta evrim geçiriyor olabilirler. Yani tek göz atmamız gerekenler sadece diğer gezegenler değil.

Bu gelişme, Dünya dışı hayata ve yaşanılabilecek olan ortam arayışlarına bambaşka bir seyir getirebilir. Şu an Dünya'ya ''yakın'' diyebileceğimiz kahverengi cücelerin sayısı 10'a yakın. Ancak araştırmacılar, yakın bir tarihte kullanıma sunulması beklenen James Webb Uzay Teleskobu ile çok daha fazla kahverengi cücenin bulunabileceğine inanmakta. 

Kaynak : https://futurism.com/planetary-scientists-alien-life-might-not-need-planets-to-evolve-and-survive/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0