Uzaylılara Gönderilen Altın Plak Satışa Sunuldu!

1
0
0
0
0
NASA'ın uzaylılara biz Dünyalıları tanıtmak amacıyla 1977'de kaydettiği seslerin bulunduğu Altın Plaklar satışa sunuldu.

1977 yılında NASA tarafından iki adet uzay aracı, uzayın derinliklerine gönderilmek üzere fırlatılmıştı.

Uzaylıların -belirlenemeyen veya tanımlanamayan- varlığı tartışılırken NASA, biz insanlığı tanıtmak için hayvanların, çocukların vb. seslerini kaydedip, yüksek frekans göndericiler yardımıyla fırlatılan uzay araçlarından uzay boşluğuna veya uzaklarına yayımlanmıştı.

Golden Record” yani Altın Plak adı verilen bu kayıt , tam donanımlı stüdyolarda çoğaltılarak 40. Yıldönümü anısına biz insanlara "The sounds of Earth" yani "Dünyanın sesleri" adıyla satışa sunuluyor.

Bu kayıtların orijinal kopyaları sadece 10 adetle sınırlı olup NASA’da bulunuyor. Ancak bir Kickstarter kampanyasının başlatılmış ve altın plaklar bu kampanya doğrultusunda çoğaltılmıştı.

Bu güzel anıya ortak olmanın fiyatı, ön rezerveyle maliyeti 98 $ dolarken, kampanyaya ufak bir Voyager temalı hediye karşılığında 10 $ Dolar bağış da yapabilirsiniz. Kutu içeriğine de kısaca değinmek gerekirse sizlere üç adet Altın Plak, bir adet kitap ve son olarakta internetten tüm sesleri indirebilmek için bir adet İndirme Kartı veya şifresi gelmekte.

Hemen aşağada bulunan videdan 1977 ait uzaylılara dinletilen sesleri sizde dinleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.space.com/34228-voyager-golden-record-kickstarter.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0