Robotla İlişkiye Girenlerde Psikopatik Sorunlar Oluşabilir

1
0
0
0
0
Robotla İlişkiye Girenlerde Psikopatik Sorunlar Oluşabilir
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre robotlarla ilişkiye giren insanlarda zamanla psikopatik ve yalnızlaşma sorunları oluşabilir.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de gerçekleştirilen 'Teknoloji ve Cinsellik: Seçim mi, mecburiyet mi?' başlıklı konferansta, robotlarla ilişki temasının üzerinde duruldu. Rus Dr. Lev Şeglov, robotlarla seks yapmanın herkeste iyi sonuçlar doğurmayabileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı: 

"Tekerlekli sandalyeye mahkum kişiler veya benzeri rahatsızlıkları olanlar için faydalı olabilir. Zira böyle insanlar için romantik bir karşılaşma veya cinsel ilişki beklenmedik bir şeydir. Ancak normal insanların büyük kısmı için iyi olmaz. Robotlarla seks sadece suni bir taklittir, psikopatik sorunlara ve yalnızlaşma durumuna neden olabilir. Robotlarla seks yapmak gerçek bir paylaşımı beraberinde getiren duygusal etkiyi yaratmaz."

İngiltereli seksolog ve psikolog Kate Moyla da robotlarla ilişkinin cinsellik ve reddedilme gibi korkuları olan kişiler için yararlı olabileceğini, fakat bu süreyi uzatanların insanlarla olan cinsel birliktelik konusunda sıkıntılar yaşayabileceklerini belirtti.

Mirror gazetesinde yer alan açıklamalara göre ise robotlarla olan ilişkilerin, yasadışı seks içliğinin ve bu yolla bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi konusunda önemli bir görev üstlenebileceği belirtiliyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0