Veri Depolama Problemini Çözecek Yeni Bir Sistem Geliştirildi

10
5
2
0
0
Veri Depolama Problemini Çözecek Yeni Bir Sistem Geliştirildi
Bilim insanlarının bulduğu yeni sistemin, veri depolama konusunda yaşanan sorunları kökünden çözmesi bekleniyor.

Veri depolama, dünyanın yeni sorunu halini aldı. Eskiden verileri yazacak kağıt bulamayan insanlar, şimdilerde verileri kaydedecek depolama alanları aramaya başladı. Şu anda bu konuda ciddi sıkıntılar çektiğimiz söylenemez, ancak bu hızla büyüyen bir teknoloji göz önüne alınırsa günümüz teknolojileri ile üretilen depolama aygıtları ihtiyacımızı karşılamayacak.

SSD gibi yeni nesil depolama birimleri ile hız konusunda önemli ölçüde adım atılmasına rağmen depolama boyutları konusunda hala büyük bir sıçrayış yok. Tek bir Bru-Ray filmin 50 GB olduğu düşünüldüğünde yakın gelecekte daha çok depolama alanına ihtiyacımız olacağını çok net söyleyebiliriz.

Bilim insanlarının yaptığı yeni keşif, verileri hızlı hareket eden manyetik parçacıklara yüklemeyi içeriyor. Geleneksel manyetik diskler, bir yüzeydeki mıknatıslanmış parçacıkların yönünü değiştirerek her seferinde “1 bit” veri okur ve yazar. Yeni konsepte göre manyetik olmayan tabakadaki alanlar manyetik alana etki edecek ve bu nedenle oluşacak Skyrmions(manyetik oryantasyon) manipule edilerek kasıtlı olarak elde edilen kusurlar, skyrmionların spesifik olarak belirli alanlara sabitlenmesine neden olacak.

Araştırmacılar bu sistemin, RAM belleğinde kullanılan hızlı bellek sistemleri ve sabit diskler gibi manyetik ortamların yerini alacak yüksek hızlarda kodlama potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Ekip, yeni sistemde yazma konusunda sorun yaşamasa da etkili bir okuma sistemini şu an için çözemediler. Gelecekte bu sistemde çalışan depolama birimleri görebiliriz, ancak şu an için çok erken olduğunu söylemek gerekiyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2017/10/04/magnetized-particles-data-storage/
10
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
0
0