Vivo Nex’in Gövdesine Gizlenen Mühendislik Harikası Ön Kamerası İfşa Oldu

78
8
5
4
2
Son yıllarda piyasaya sürülen akıllı telefonların ekran gövde oranı mücadelesi, ön kamera ve sensörler yüzünden sekteye uğruyordu. Sonra ortaya gerçek anlamda çentiksiz ve çerçevesiz bir cihaz olan Vivo Nex çıktı. Firma ön kamerayı kızaklı bir sistemle gövdeye saklamıştı. O mekanizmanın iç yapısı tüm detaylarıyla ortaya çıktı.

Çerçeveleri yok denecek kadar az olan akıllı telefonlar üretmek için ön kamera ve çeşitli sensötlerle güçlenen yüz tanıma sistemlerinden fedakarlık etmek gerekiyor. Samsung ödüllere doyamadığı Infinity Display, Apple karanlıktan bile yüz tanıyan TrueDepth ile gözlere hitap etse de hala ulaşılmayan bir çıta var. Bugüne kadar cihazın ekranında kusursuz bir çerçeve oranı yakalayan en gözde cihaz, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan Vivo Nex oldu. 

Vivo, ön kamerayı kızaklı bir sisteme oturtarak cihazın üzerinde sadece kullanmak istediğiniz zaman açıklan çekmeceli bir sistem tasarladı. Bu sistem, kompakt bir cihaz tasarımı seven kullanıcılara ilk etapta pek hitap etmese de tasarımın iç yapısındaki detaylar her şeyi ortaya koyuyor. Uzmanlara göre söz konusu kamera çıkıntısının zarar görmesi halinde tamir edilmesi çok güç. Yine de Vivo tüm riskleri göze alıp, kendi önlemlerini geliştirmişe benziyor.

Satın aldıkları bir Vivo Nex’in gövdesini ayırarak merakımızı gideren MyFixGuide ekibi, göz alıcı mühendislik detaylarını gün yüzüne çıkarttı:

Vivo Nex, bu sistem sayesinde ekran gövde oranını şu an için bir rekor olan %91.24 seviyesine çıkartmayı başardı. Firma mekanik sistemlerin diğerlerine kıyasla daha kolay arızalandıklarını göz önünde bulundurarak, en dayanıklı sistemi inşa etmek için çalıştı. Aynı zamanda ekran üzerindeki ahize kulaklığı yerine, ekran altına gizlediği bir titreşim motoru kullanan Vivo, cihazın ekran altına bir de parmak izi sensörü yerleştirdi. 

Vivo Nex, önümüzdeki birkaç yıl içinde trend olma potansiyeline sahip teknolojilerin büyük kısmını bünyesinde barındırıyor. Bunun bedeli ise son derece zor şekilde tamir edilen bir telefon üretilmiş olması. Muhtemelen bir Vivo Nex satın alırsanız, son derece ileri teknolojiyi kullanıyor olacaksınız. Nitekim tüketici olarak bazı sorunlara da önceden alışmanız gerekecek.

Cihazın bize kanıtladığı bir diğer detay ise akıllı telefonların neden beklentilerden daha yavaş geliştiği konusu. Bir cihaz tasarlamak ve üretmek kolay olsa da milyonlarca insanın o cihazı sorunsuz bir şekilde kullanması her zaman mümkün olmuyor. Bakalım benzer adımları Apple ya da Samsung gibi şirketlerden ne zaman göreceğiz. Unutmayın ki ilk çerçevesiz telefonun üreticisi de Xiaomi olmuştu.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/vivo-nex-teardown-879415/
78
8
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
78
8
5
4
2