Volkswagen, Yeni Fabrikası İçin Türkiye'yi Seçti

58
5
4
2
0
Almanya'dan gelen bilgilere göre Volkswagen, yeni üretim tesisi için kararını verdi. Şirket, dün gerçekleştirdiği denetleme kurulu toplantısında yeni üretim tesisini Türkiye'de kurmaya karar verdi.

Otomotiv endüstrisinin en büyük oyuncularından biri olan Volkswagen’in alt markaları olan Skoda ve Seat otomobillerinin üretileceği yeni tesisi için Bulgaristan ile Türkiye arasında bir seçim yapacağı uzun süredir konuşuluyordu. Pek çok kaynak, şirketin kararını Türkiye’den yana vereceğini iddia etsede bu konuda güçlü bir delil bulunmuyordu.

Alman menşeli otomobil gazetesi olan Automobilwoche’nin iddiasına göre Volkswagen, yeni üretim tesisinin konumuyla ilgili kararını verdi. Buna göre şirketin dün gerçekleştirilen Denetleme Kurulu toplantısında, şirketin yeni üretim tesisinin Türkiye’de açılmasına karar verildi. Gelen bilgilere göre tercihin Türkiye’den yana olmasında VW CEO’su Herbert Diess’in önemli etkisi bulunuyor.

Volkswagen, yeni fabrikasını Türkiye'de kuracak

volkswagen

Gelen bilgilere göre Volkswagen, İzmir yakınlarına kurulacak olan yeni üretim tesisinde Skoda ve Seat markalı otomobillerin üretimine odaklanacak. Fakat ilerleyen dönemde Volkswagen’in üretim konusundaki odağını değiştirmesi ve başta VW olmak üzere farklı markaların otomobillerini üretmesi ihtimalleri de bulunuyor. Dün paylaşmış olduğumuz Volkswagen, Vosvos (Beetle) Üretimini Neden Durdurdu? başlıklı yazımız, Alman şirketin Türkiye’deki gelecek planları ile ilgili farklı bir bakış açısı sunuyordu. Volkswagen’ın bugün öğleden sonra Türkiye kararını resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Volkswagen’in Türkiye’de üretim tesisi açma kararı, son 22 yılda Türkiye’deki en büyük otomobil fabrikası yatırımı oldu. Türkiye’de, 1990’lı yılların başlarında otomobil fabrikası yatırımları hız kazanmış, 1990’da Opel, 1994’te Toyota, 1995’te Hyundai ve 1996’da Honda, Türkiye’de üretim tesisi açarak önemli yatırımlar gerçekleştirmişti. O dönemden bu yana Türkiye’de büyük bir otomotiv yatırımı gerçekleşmemişti. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-beklenen-karar-geldi-volkswagen-turkiye-yi-secti-2503759-ekonomi
58
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
58
5
4
2
0