Volvo'dan Sürüş Esnasında Uyumanıza İzin Verecek Kadar Güvenli Otonom Araç Sözü

45
4
2
1
1
Volvo, 2021 yılında çıkarmayı planladığı Seviye 4 otonom aracı ile tam anlamıyla güvenli bir otonom sürüş deneyimi sağlayacağının garantisini verdi.

Son günlerde sonu trajik bitmeyen ciddi bir kaza sonucu otomobil kullanıcılarının güvenini bir kez daha kazanan ve ne kadar güvenilir bir marka olduğunu kanıtlayan Volvo, 2021 yılı için yepyeni bir otonom aracın müjdesini verdi. Seviye 4 otonom teknolojisine sahip bir SUV araç yapmayı planladığını açıklayan Volvo, Seviye 4 sayesinde günümüz yardımcı pilot otonom özelliklerine ek olarak sürücülerin kontrolü tamamen sisteme bırakabilmesine, hatta güvenli bir şekilde uyuyabilmesine olanak sağlamayı hedefliyor. 

Şu sıralar Pilot Assist adında asistan bir yol yardım sistemi ile oldukça başarılı bir iş çıkaran Volvo, halihazırda şerit tutma ve hız kontrol sistemini kullanıcılarının hizmetine sunabiliyor. Bu sisteme benzer olarak Seviye 4 sistem de yalnızca istendiği zaman devreye sokulacak. Özetlemek gerekirse aracınızın kontrolünü sisteme bırakıp bırakmamak ya da ne zaman bırakacağınızı belirlemek tamamen sizin kontrolünüz altında gerçekleşecek.

Seviye 4’ün ilk olarak XC90 model araçlar için çıkarılacağını duyuran Volvo Araştırma Geliştirme Sorumlusu Henrik Green, sistemin doğru çalışması için birçok eklenti ve sensörün araçlara yerleştireceğini belirtti. Buradan çıkarım yaparak, bu sistemin maliyet anlamında 4 haneli rakamlarda seyredeceğini öngörebiliriz. Ancak konu güvenli bir sürüş deneyimi ise güvenebileceğimiz isimlerin en başında Volvo’nun geldiğini de unutmamamız gerekiyor. 

Kaynak : https://www.slashgear.com/volvo-2021-xc90-highway-assist-self-driving-level-4-autonomous-system-21535108/
45
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
4
2
1
1