WhatsApp Bildirimleri İçin 'Okundu Olarak İşaretle' Özelliği Geliyor

44
29
4
4
4
Pek çok WhatsApp kullanıcısı, gelen bir mesajı okumak için uygulamayı açmak yerine bildirim menüsünden mesajı okumayı tercih ediyor. Yeni gelecek olan 'okundu olarak işaretle' özelliği, mesajı bildirim menüsünde okuduğunuzu karşı tarafa bildirimenizi sağlıyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığı ile Android beta uygulamasını güncelledi. 2.18.214 sürümüne yükselen WhatsApp, uygulamaya ‘Okundu Olarak İşaretle’ özelliği getirdi. Artık bildirim menüsünde okuduğumuz mesajlar için dahi karşı tarafa ‘mavi tik’ gönderebileceğiz.

Okundu Olarak İşaretle özelliği, bir sohbetten üst üste birkaç mesaj geldiğinde uygulama içine girmeye gerek kalmadan mesajları okuduğumuzu bildirmemize yarıyor. Yani mesajları bildirim menüsü üzerinden okuduğunuzda Okundu Olarak işaretle butonuna dokunarak karşı tarafa mesajları okuduğunuzu belirtebilirsiniz.

Okundu Olarak İşaretle özelliği WhatsApp beta uygulamasının kodları içinde yer alsa da henüz geliştirme aşamasında olduğundan kullanıcıların hizmetine sunulmuş değil. Şirket, özellikle ilgili tüm geliştirmeleri gerçekleştirdiğinde önce beta, sonra da alfa kullanıcılarına Okundu Olarak işaretle özelliğini kullanıma açacaktır.

WhatsApp, Okundu Olarak işaretle özelliğinin yanı sıra bir ‘sessize al’ özelliği üzerinde de çalışıyor. Bu özellik sayesinde sürekli mesaj aldığınız bir sohbeti yine bildirim menüsü üzerinden sessize alabileceksiniz. Fakat bu özellik henüz geliştirme aşamasında olduğundan ve beta sürüme dahi yayınlanmadığından elimizde bir görsel bulunmuyor.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/mark-as-read-development-whatsapp-notifications-android/
44
29
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
44
29
4
4
4