WhatsApp, Geveze Arkadaşları Susturacak Yeni Özelliğini Yayınladı

197
55
38
29
22
WhatsApp, üst üste mesaj atarak kullanıcıları bildirim yağmuruna tutanları susturacak özelliğini nihayet yayınladı. Artık tek bir sohbetten çok fazla bildirim aldığınızda bildirim menüsünden sohbeti sessize alabileceksiniz.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığı ile Android beta uygulamasını güncelledi. Uygulamayı 2.18.216 sürümüne güncelleyen şirket, kullanıcılara yeni bir kısayol özelliği sunmuş oldu.

Yeni ‘sessize al’ özelliği sayesinde artık WhatsApp’ta herhangi bir sohbetten 50’nin üzerinde bildirim aldığınızda sohbeti bildirim menüsü üzerinden sessize alabileceksiniz. Fakat aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi şirket, özelliği Türkçe’ye çevirirken küçük bir tercüme hatası yaşamış ve sessize al yerine ‘sona al’ olarak çevirmiş. Ancak özelliğin sorunsuz bir şekilde çalıştığını söyleyebiliriz.

Sessize al özelliğinin kullanılabilmesi için 50’nin üzerinde mesaj alınması zorunlu tutuluyor. Eğer 50 ve altında bir sayıda bildirim alırsanız sessize al özelliğini kullanamıyorsun. Açıkçası bir grup sohbet için 50 mesaj sınırı çok yüksek değil, ancak bireysel sohbetlerde üst üste nadiren 50 mesaj geliyor. Şirket, ilerleyen dönemde bireysel sohbetler için sessize alma sınırını indirmeyi düşünebilir.

WhatsApp, sessize alma özelliğini tüm beta kullanıcıların hizmetine sundu. Yeni sessize alma özelliğini test etmek için tek yapmanız gereken Play Store’a giderek uygulamayı 2.18.216 sürümüne güncellemek. Ardından geveze bir arkadaşınızın 50+ bildirim biriktirmesini bekleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/whatsapp-beta-2-18-216-mute-feature-android/
197
55
38
29
22
Emoji İle Tepki Ver
197
55
38
29
22