WhatsApp, Spam Mesajlar İçin Geliştirdiği Yeni Özelliğini Yayınladı

14
6
2
2
0
WhatsApp, spam mesajların yayılmasını engellemek için geliştirdiği yeni özelliğini tüm iOS ve Android kullanıcılarının hizmetine sundu. Artık başka bir sohbetten size yönlendirilen bir mesaj aldığınızda üzerinde 'iletildi' uyarısı ile karşılaşacaksınız.

Dünyanın en geniş kullanıcı kitlesine sahip anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, geçtiğimiz ay Google Play Beta Programı aracılığı ile yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı. Spam mesajlarını engellemek amacıyla geliştirilen bu özellik, WhatsApp kullanıcılarının kendilerine gönderilen mesajların orijinalliğinden emin olmasını sağlıyordu.

İletildi adını taşıyan özellik sayesinde WhatsApp’ta herhangi bir kullanıcı size başka bir sohbetteki mesajı ilettiğinde mesaj balonunun üzerinde ‘İletildi’ ifadesi yer alacak. Bu ifadeyi gördüğünüzde mesajın size yazılmadığını, farklı bir sohbetten size iletildiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bu sayede spam mesajlarının yok olmasa da azalacağı düşünülüyor.

WhatsApp’ın yanlış bilgileri hızlı bir şekilde yayan spam mesajlara karşı geliştirdiği tek özellik ‘iletildi’ değil. Şirket, kötü amaçlı kullanıcıların sahte ya da yanlış yönlendirmeler içeren bağlantıların kullanıcılar arasında yayılmasını engellemek için ‘şüpheli bağlantı’ özelliği üzerinde de çalışıyor. Fakat bu özellik henüz beta kullanıcılarına yayınlanmış değil.

WhatsApp’ın hem iOS hem de Android kullanıcıları için yayınlanan iletildi özelliği hakkında kendi blogu üzerinden yaptığı ‘Paylaştıklarınız Hakkında Düşünceli Olun’ başlıklı açıklama şu şekilde:

‘’WhatsApp, bugünden itibaren, hangi mesajların size iletildiğini belirtecektir. Bu ek içerik, birebir ve grup sohbetlerini izlemeyi daha kolay hale getirecek. Ayrıca arkadaşlarınızın veya akrabalarınızın gönderdikleri mesajların orijinal olup olmadığını ya da başka birinden gelip gelmediğini belirlemenize yardımcı olacak. Bu yeni iletilen etiketini görmek için telefonunuzda en son desteklenen WhatsApp sürümüne sahip olmanız gerekmektedir.’’

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/257901/whatsapp-label-forward-message-fight-misinformation.html
14
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
2
2
0