WhatsApp’ta Silinen Mesajların Aslında Tam Olarak Silinmediği Ortaya Çıktı

0
0
0
0
0
iOS platformuyla ilgili araştırmalar yapan Jonathan Zdziarski, yazdığı bir blog yazısında WhatsApp’ın silinen mesajları saklamaya devam ettiğini açıkladı.

Bazen WhatsApp üzerinden mesajlaştığınız bir kişinin bulunduğu sohbet alanını türlü sebeplerle temizlemek zorunda kalmışlığınız muhakkak olmuştur. Bunu yaptığınız sırada tüm mesajların bir daha geri gelmemek üzere silindiğini düşünebilirsiniz fakat durumlar hiçte öyle değilmiş. iOS üzerine araştırmalar yapan Jonathan Zdziarski, son yazdığı blog yazısında WhatsApp’ın silinen mesajları hala koruma altına almaya devam ettiğini iddia etti.

Uygulamanın son güncel versiyonundan alınan disk imajlarını inceleyen Zdziarski, uygulamanın silinen sohbetleri saklamaya devam ettiğini, bu verilere uzaktan yedekleme sistemleriyle yeniden ulaşılabileceğini belirtti. Araştırmacıya göre bunun sebebi uygulamayı kodlarken kullanılan SQLite kütüphanesinin işlemi, varsayılan olarak üzerine yazmaması. Uçtan uca şifreleme hakkında da konuşan Zdziarski, bu sistemin sadece mesajların iletim sırasında koruma altına alındığını açıkladı.

Mesajların silindikten sonra hala kalması, aslında verilerin telefona ulaştıktan sonra yaşanan gelişmelerin ardından patlak veriyor. Silinen WhatsApp mesajlarının iCloud’un sağlam bir şifreleme sistemine sahip olmadan saklamaya devam etmesi, silindiğini zannettiğimiz bu mesajlara yedekleme üzerinden tekrar ulaşılabilme imkanının olduğunu gösteriyor.

Jonathan Zdziarski’nin bu ciddi iddialarına şimdilik WhatsApp’tan bir cevap (ya da yalanlama) gelmiş değil. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0