WiFi’a Elveda Deme Vakti Geldi: Veri Transferini 10 Kat, İnterneti ise 3 Kat Daha Hızlı Hale Getiren Yeni Teknoloji: MegaMIMO

0
0
0
0
0
WiFi’a Elveda Deme Vakti Geldi: Veri Transferini 10 Kat, İnterneti ise 3 Kat Daha Hızlı Hale Getiren Yeni Teknoloji: MegaMIMO
Günümüzde artık tamamıyla yaygın hale gelen Wi-Fi teknolojisini ortadan kaldırabilecek yeni bir kablosuz ağ tekniği MIT tarafından geliştirildi.

Son dönemlerde birçok inovasyonu ile gündeme gelen Massachusetts Institute of Technology, yani bilinen adıyla MIT, yepyeni bir teknoloji ile yine karşımıza çıkıyor. Şimdiki kablosuz bağlantı teknolojisi olan WiFi’a göre 3 kata kadar daha hızlı bir teknoloji olacak olan MegaMIMO, özel bir algoritma sayesinde 3 ayrı routerı cihazların aynı anda kullanarak müthiş bir hıza çıkabilmelerini sağlayacak.

MIT’nin Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuvarı’nda yapılan çalışmalar sonucunda geliştirilen sistem için açıklama yapan Prof. Dina Katabi, MegaMIMO 2.0 teknolojisinin günümüz bağlantı teknolojilerin en iyi sisteme sahip olanı ve aynı zamanda en hızlısı olduğunu belirtiyor.

Üç farklı router bağlantısı sayesinde veri transferinde 10 kata kadar daha hızlı bir iletişim sağlayacak olan MegaMIMO, şimdiye kadar 400 Milyon Dolar değerinde araştırma yatırımı almış. Eğer MIT’nin bu teknolojisi yeterli bir gelişmeyi yakalamasının ardından 10 kata kadar daha hızlı kablosuz internet bizleri bekliyor olabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0