Windows 10 Redstone 5 ile Notepad ve Uzaktan Biyometrik Doğrulama Geliyor

5
3
2
0
0
Microsoft, Windows 10 Redstone 5 ile birlikte Notepad kullanıcılarının uzun zamandır beklediği geliştirmeleri nihayet gerçekleştiriyor. Ayrıca yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar Windows oturumlarını uzaktan biyometrik doğrulama ile etkinleştirebilecekler.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, şirketin en güncel işletim sistemi olan Windows 10’un bir sonraki büyük yazılım güncellemesi olan Redstone 5’i geliştirmeye devam ediyor. Windows 10 Insider Preview Build 17713, Microsoft’un Windows 10 Redstone 5 güncellemesi ile işletim sistemine hangi özellikleri kazandıracağını ortaya çıkardı.

Windows 10 Insider Preview Build 17713 ile Notepad kullanıcıları, uzun zamandır bekledikleri bazı özelliklere nihayet kavuşacaklar. Artık ‘Arama’ kutusunda bir iyi/değiştir butonu yer alıyor. Ayrıca Notepad artık arama kutucuğundaki önceki ayarlarınızı hatırlayacak, aramayı her açtığınızda ayar belirlemeye gerek duymayacak.

Notepad artık sözcük kaydırma etkinleştirildiğinde metin yakınlaştırma yaparken sütun numaralarını da gösterecek. Notepad’e eklenen diğer özellikler arasında büyük dosyaları açarken gelişmiş performans, Ctrl + Backspace ile öndeki kelimeyi silmek, dosya kaydederken satır ve sütunların 1’e sıfırlanmaması yer alıyor.

Windows 10 Redstone 5 ile gelen bir diğer özellik sayesinde de Azure Active Directory ve Active Directory kullanıcıları artık uzaktaki masaüstü oturumlarını ‘Windows Hello for Business’ ile biyometrik doğrulama kullanarak etkinleştirebilecekler. Microsoft ayrıca ADFS olmayan birleşik sağlayıcılarla giriş yapmanıza izin veren Web Giriş özelliğini de işletim sistemine ekledi.

Son olarak artık Windows Güvenlik arayüzünün için Windows Uygulama Koruması adında yeni bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde kullanıcılar yapılandırma değişikliklerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir ve kurumsal politikaları görüntüleyebilirler. Redstone 5 ile birlikte Windows 10’un dahili tarayıcısı Edge’de de bazı iyileştirmeler yer alıyor.

Kaynak : https://hothardware.com/news/windows-10-redstone-5-17713-notepad-remote-desktop-biometric
5
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
0
0