Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi Haftaya Önemli Özellikler ile Geliyor!

0
0
0
0
0
Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 10 birinci yıldönümü güncellemesi alıyor. Yayınlanma tarihi belli olan güncelleme paketi birçok önemli özelliği beraberinde getirecek.

Hali hazırda 350 milyondan fazla kişinin kullandığı Windows 10 geçtiğimiz yıl Temmuz ayı sonunda yayınlanmıştı. Beğenilmeyen Windows 8’in kötü izlerini silmeyi başaran işletim sistemi birçok PC milyonlarca tarafından beğenilerek kullanılıyor. Microsoft da Windows 10’un 1. yıl dönümüde işletim sistemi için köklü bir güncelleme paketi yayınlamaya hazırlanıyor.

Öncelikle “yıldönümü güncellemesi” olarak adlandırılan bir paketin yayınlanacağı tarih net olarak açıklandı. 2 Ağustos günü sunulacak güncelleme arayüz ya da tasarıma yönelik değişimlerden çok uygulama bazlı özelliklere odaklanıyor.

Yeni pakette yer alacak çarpıcı özellikler arasında sesli asistan Cortana yenilikleri, Edge tarayıcı yenilikleri, Windows Hello ve Windows Ink gibi özellikler dikkat çekiyor. Yeni güncelleme ile birlikte Cortana artık doğrudan kilit ekranına yerleşecek ve kullanıcılar en zahmetsiz şekilde sesli asistanı kullanabilecek. Ayrıca Cortana’nın “daha gerçekçi” bir asistan deneyimi sunması için arka planda birçok iyileştirme sağlanacak. Cihaz senkronizasyonu konusunda da asistanın eli güçlendirilecek.

HTML5, CDD3 ve ARIA gibi çağdaş internet standartları ile güncellenen Edge tarayıcıda daha geniş bir eklenti desteği de yıldönümü güncellemesi ile birlikte sunulacak. Windows INK ile neredeyse ekranda görülen her yere yazı yayılabilecek ve notlar alınabilecek. Windows 10’da kalem ile alınan notlardan da Cortana’nın haberi olacak. Örneğin, siz yarın yazdığınızda Cortana ertesi gün için bir notu kaydedebilecek.

Tabii ki Windows 10 yıldönümü güncellemesi bunlarla sınırlı değil. Performans iyileştirmeleri, güvenlik açıklarının kapatılması, enerji tasarrufu gibi alanlarda da yeni güncelleme daha iyi bir performans sunacak. Windows 10 yıldönümü güncellemesi 2 Ağustos tarihinde tüm Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0