Xbox One'ın Yeni Versiyonlarında Google Asistan ve Amazon Alexa Desteği Olacak

11
2
0
0
0
Windows Central'ın bildirdiğine göre Microsoft, oyunculara daha fazla sesli kontrol imkanı sağlamak için Xbox One'ın yeni versiyonlarına Google Asistan ve Amazon Alexa desteği getirecek.

Sanal asistanlar uzun yıllardır hayatımızda olsa da özellikle son birkaç yıl içinde popülaritesini iyice arttırmış durumda. Apple, Siri ile, Samsung ise Bixby ile kullanıcılarına sanal asistanların avantajlarından faydalanma imkanı sunsa da Amazon Alexa ve Google Asistan, sanal asistan rekabetinde farkı çoktan açmış durumdalar.

Yeni gelen bilgilere göre sanal asistanların öneminin farkında olan Microsoft, Xbox One’ın yeni versiyonlarına Google Asistan ve Amazon Alexa sanal asistanlarını entegre edecek. Microsoft şu anda yalnızca kendi sanal asistanı Cortana için destek sağlıyor ve kullanıcıların Cortana’yı kullanabilmesi için Kinect aksesuarı ya da kulaklık kullanmasını zorunlu kılıyor.

Microsoft, söz konusu entegrasyon için çalışmalara yeni başladı. Bu nedenle Xbox kullanıcılarının hangi özellikleri sesli olarak kontrol edebileceği henüz bilinmiyor. Yine de Xbox kullanıcılarının Google Asistan ya da Amazon Alexa kullanmak için bir Kinect ya da kulaklık kullanmaya mecbur olmayacağı düşünülüyor.

Xbox için sanal asistan desteğini genişletme, Microsoft’un sanal asistanlar konusundaki tek çalışması değil. Microsoft, bir Alexa-Cortana entegrasyonu için Amazon ile birlikte çalışıyor. Bu da gelecekte Windows 10’lu cihazların sanal asistan olarak Cortana yerine Alexa’yı kullanabileceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/3/17422552/microsoft-xbox-one-amazon-alexa-google-assistant-support
11
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
0
0
0