Xiaomi Mi 8 Explorer Edition Gerçeği Göstermiyor Olabilir

12
5
0
0
0
Yenilikçi dizayn anlayışıyla her seferinde gündemde kalan Xiaomi’nin, açığını arayanları da eksik olmuyor.

Çok yakın zamanda yeni amiral gemisi Mi 8’i tanıtan Xiaomi, ekrana gömülü parmak izi okuyucusu bulunan ve iPhone X’a benzer yüz tanıma teknolojisiyse gelen cihazı, “Explorer Edition” adıyla duyurmuştu. Explorer Edition’ın göze çarpan asıl özelliği ise telefonun içini gösteren saydam bir arka kapağa sahip olması.

Fakat bu noktada küçük bir problemimiz olabilir. Zira telefonun sahiden içini gösterip göstermediği konusunda bazı soru işaretleri mevcut.

Chengming Alpert’in iddialarına göre, Mi 8 Explorer Edition’ın arka kapağı gerçeği yansıtmıyor. Bir dizi tweet atan Alpert, iddialarını şu şekilde sıralıyor; “S845 iç dizaynı teknik olarak bu şekilde olamaz. Tüm bileşenler birbirlerinden oldukça uzak noktalarda ve ısı soğutma için herhangi bir tel, kablo vs. bulunmuyor.

Görsel anlamda bazı oynamaların yapıldığını iddia eden Apert, görünen kapağın telefonun asıl bileşenlerini birebir yansıtmadığını belirtiyor. Gördüğümüz görüntünün aslında bir sticker olduğu söylemlerinin üzerine Xiaomi tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde; “Mi 8 Explorer Edition'ın saydam arkası, gerçekten şeffaf camdan oluşuyor ve üzerinde herhangi bir resim bulunan çıkartma falan da yok. Örneğin, arka üst yarıda gördüğünüz parçalar, anakartın kendi parçalarıdır.”

Başka saydam telefonlara baktığınızda şüphelenmeyi belki haklı bulabilirsiniz. Özellikle HTC U12 Plus ile Mi 8 Explorer Edition arasında çok büyük fark bulunmakta. Fakat, Mi 8’in arka kapağının camdan yapıldığını da göz önünde bulundurursak, Xiaomi saydamlık konusunda yalan söylemiyor olabilir.

Ne kadar gerçeklere yardımcı olur bilinmez fakat bir resimle Mi 5 iç dizaynını gösterelim ve yorumları sizlere bırakalım.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/5/31/17412658/xiaomi-transparent-mi8-explorer-edition-internal-phone
12
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
0
0
0