Yabancı Yaşamın Varlığına İlişkin Var Olan En Büyük Paradoks Çözüldü

84
29
24
20
16
Dünya dışı varlıklara dair önemli bir çıkış noktası olan Fermi paradoksuna açıklama getirildi. Bu açıklama sizleri tatmin ederse, evrende yalnız olduğumuzu da kabul etmiş olacaksınız.

Fermi paradoksu, ismini bu paradoksu ortaya atan bilim insanı Enrico Fermi'den alıyor. Özetle Fermi, gezegenimizin tahayyül edebileceğimizden büyük olduğunu ve zaman kavramının da sonsuza uzandığını belirtiyor. Yani eğer ki bir dünya dışı varlık herhangi bir zaman diliminde, herhangi bir yerde var olduysa bizim onu şimdiye dek görmemiz gerekirdi.

Fermi paradoksunu kısa bir cümleyle özetleyebiliriz: Dünya dışı varlıklar var olsaydı, şimdiye dek görmüş olurduk. Açıkçası 1950 senesinde bu fikirler ortaya atıldığından beri ciddiyetini koruyor. Buna karşın Oxford Üniversitesi bünyesinde araştırmalarını sürdüren bilim insanları, bu paradoksu açıklığa kavuşturmuş durumda. Maalesef Fermi'nin teorilerinde büyük oranda haklı olduğu düşünülüyor. Evrende bizim dışımızda herhangi bir canlı olmadığı yönünde ciddi görüşler var.

Bu fikri ortaya çıkartan ise matematik. Bilim insanları, insanoğlunun bu galakside tek başına olduğu ihtimalini %53 ile %99.6 arasında görüyorlar. Aynı hesabı tüm evren için yaptıklarında ise oranlar %39 ile %85 arasında çıkıyor. Anlayacağınız henüz ortada net bir bulgu yok. Yine de evrende insan dışında bir canlı varlık olmama olasılığı maalesef çok yüksek.

Kaynak : https://qz.com/1314111/we-may-have-answered-the-fermi-paradox-we-are-alone-in-the-universe/
84
29
24
20
16
Emoji İle Tepki Ver
84
29
24
20
16