Yakın Bir Gelecekte Tamamen Robotların Eline Geçecek 9 İş Kolu

80
33
22
14
11
İş hayatı içinde yer alan robotların sayısı günden güne artarken, halihazırda zaten ürkütücü boyutlara ulaşan 'işsizlik' gelecekte daha da can yakıcı bir hale gelecek gibi görünüyor.

Robotlar ve yapay zeka sayesinde, birçok sektörde müthiş bir kolaylık ve maliyet kalemlerinde de düşüş sağlanıyor. Fakat öte yandan; robotlar-yapay zeka yükselirken, (bir kıyamet senaryosu olarak da) her şeyi robotlar-yapay zekanın yaptığı ve insanların ise çalışmadığı, çalışamadığı, kısacası bir işe yaramadığı bir dünya düzeni düşüncesi geniş halk kesimleri üzerinde stres ve korku yaratıyor. 

Ev içinde kullanılan asistan robotlar, market alışverişini eve taşıyan kargo robotlar gibi örnekler gelecekte kimi sektörlerde insana gereksinim olup olmayacağını sorgulatıyor.

Kısacası; yoğun olarak 'bilginin' kullanıldığı sektörlerin güvende, 'emek gücünün' yoğun olduğu sektörlerin ise tehlike altında olduğunu söyleyebiliriz.

Peki yakın bir gelecekte, insanların, yerini robotlara bırakmak zorunda kalacağı iş kolları hangileri? Şimdi de, 'en erken' veda etmek zorunda kalacakmışız gibi gözüken 9 iş koluna bakalım...

9. Müşteri hizmetleri

8. Asistan

7. Postacı

6. Banka personeli

5. Kütüphaneci

4. Gazete dağıtıcısı

3. Pilotlar

2. Kasiyerler

1. Taksi şoförü

80
33
22
14
11
Emoji İle Tepki Ver
80
33
22
14
11