Yapılan Araştırmaya Göre Her 10 Gençten Biri, Akıllı Telefonu İçin Parmağını Feda Etmeye Hazır

36
23
14
5
3
Akıllı telefonların hayatımızın her alanına nüfus ettiği günümüzde, gençlerin akıllı telefona olan bağımlılığı düşündüğümüzden de trajik boyutlara ulaşmış durumda.

Alışkanlıklar, her ne olursa olsun bırakılması ve vazgeçilmesi güç şeylerdir. Ancak bu alışkanlıklar için sağlığınızdan dahi vazgeçmeyi göze alıyorsanız, ortada vahim bir durum olduğu da kesindir. İngiltere'nin Mirror gazetesinde yer alan bir habere göre 10 gençten biri akıllı telefonunu kaybetmek yerine bir parmağını feda etmeye hazır!

Tappable tarafından gerçekleştirilen anketin verileri bunlarla da sınırlı değil. Gençlerin %23'ü akıllı telefonlarını kaybetmektense 5 duyusundan birini kaybetmeyi tercih edeceklerini söyledi. %38'lik bir dilim genç, akıllı telefonunu kullanmaya devam etmek için alkolü bırakmaya hazır oldukları söyledi.

Araştırmaya katılan genç kadınlardan biri şunları söylüyor:

"Akıllı telefonum olmadığı sürece gezmenin, eğlenmenin veya seks yapmanın bir değeri yok. Bunların hepsi akıllı telefonla bağlantılı şeyler."

Anlaşılan o ki akıllı telefon bağımlılığı uzun vadede gençliğin büyük bir sorunu olmaya başlayacak. Nitekim aklı başında herhangi birinin parayla alınabilecek bir cihaz için uzvundan vazgeçmesini anlamak hiç mümkün değil.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/one-ten-millennials-would-lose-12835452
36
23
14
5
3
Emoji İle Tepki Ver
36
23
14
5
3