Yasa Dışı Kripto Para İşlemi Yapan Bir Kadın Hapis Cezasına Çarptırıldı

4
2
1
1
1
ABD’nin Los Angeles kentinde yaşayan ve Bitcoin Maven adıyla yatırımcılık yapan bir kadın, yasa dışı kripto para işlemi yaptığı için hapis cezasına çarptırıldı. Kadın kendine ait bu platform üzerinden Bitcoin alım satımı yapıyordu.

Theresa Tetley, kendisine ait olan Bitcoin Maven adındaki bir platformla, Bitcoin alım-satım ve takas işlemlerini gerçekleştiriyordu. Kadının gerçekleştirdiği bu işlemler yasal mevzuata uymadığı için, 3 yıl denetimli serbestlik olmak üzere 1 yıl hapis cezası aldı. Aynı zamanda 20 bin dolar para cezası ödemek zorunda olan kadın, emsal bir davada ceza alan isim oldu. 

Tetley, “Epeyce batırdım. Bu benim için hızla bir iş haline geldi, her türlü yasayı çiğnedim. Derslerimi aldım” dedi. Kadının para işlemlerini gerçekleştirdiği kişiler arasında uyuşturucu kaçakçılarının da olması, son günlerde ortaya atılan iddiaları destekliyor. Bitcoin’in bazı suç örgütlerinin önünü açtığına dair bir iddiaya aşağıdaki haberimizde yer vermiştik.

2014 ve 2017 yılları arasında Tetley’in kullandığı platform lolcalbitcoins.com adındaydı. Elde edilen kayıtlara göre kadın, bu iki platform üzerinden bugüne kadar toplamda 6 ila 9.5 milyon dolarlık değiş-tokuş işlemi gerçekleştirdi. 

Pazardaki en önemli birimlerden birisi olan Bitcoin, dünyanın hemen hemen her yerinde ciddi bir bilinirlik seviyesine sahip. Bu teknolojiyle suç işlemek ya da yasalara uygun şekilde yatırım yapmak, kullanıcının kendi iradesine kalan bir seçenek

Tetley gibi yasadışı işlemleri gerçekleştiren kişilerin cezalar aldığı davaların sayısında artış yaşanması da çok doğal.

Kaynak : https://bitcoinexchangeguide.com/crypto-trader-bitcoin-maven-gets-prison-time-for-illegal-exchange-operation/
4
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
1
1