Yazılımcıların Dillerine Pelesenk Olmuş 10 Kalıp Cümle

183
16
15
8
7
Günümüzün en popüler çalışma alanlarından birisi olan uygulama geliştiriciliği ve yazılımcılık, artık o kadar oturan bir meslek dali ki bazı cümleleri bir kedinin ağzından duysanız onun yazılımcı bir kedi olduğunu düşünebilirsiniz.

Bilgisayar teknolojileri konusunda Türkiye diğer ülkelerin gerisinde kalmış olabilir, ancak bu durum bireylerin internet gibi bir avantajı kullanarak kendilerini geliştirmelerine engel değil. Zaten yazılımcılığın bireysel çaba, özveri ve yetenekle bir bütün olduğunu bilen Google gibi şirketler çalışmak için de mühendis diplomasına ihtiyaç yok, sadece bildiğinizi kanıtlamanız yeterli.

Yazılımların hemen hemen her alanda faaliyet göstermeye başlamasıyla artan yazılımcı ihtiyacını karşılayacak kadar personel yetişmiyor. Bu durum bütün dünya için böyle. Başta yapay zeka teknolojileri üzerine yeni nesil yazılımlar konusundaki uzman sayısı o kadar az ki, mevcut uzmanların işleri başından aşkın oluyor. 

()

Böylesine oturmuş bir mesleğin artık kendi kültürümüzle de bağdaşan noktaları olmak zorunda. Mesela bir işiniz olduğundan “hallederiz abi, rahat ol sen” gibi söylemlere benzer şeyler, yazılımcılıkta da var. Bu sözlerin büyük bir kısmı mesleğin Türkiye’deki jargonu olmuş durumda. Sizin için onlardan bazılarını seçtik, böyle buyurun:

 - Yarına hazır olur:

- Bende çalışıyor:

- Browser'ın Cache'ini temizlemeniz lazım:

- Sorun datasal, preprod ve prod ortamlarında endpoint sorunu bulunmuyor:

- Müsaitseniz ekran paylaşabilir misiniz?

- Anlık bi hata olmuştur:

- Bizimle alakalı değil Microsoft desteği kesti:

- Yeni versiyonla düzelir:

- Abi önceki yazılımcı kod yazmamış ki, baştan yazmam lazım bunları hep:

- Bi kapatıp açın düzelir:

183
16
15
8
7
Emoji İle Tepki Ver
183
16
15
8
7